35.000 de români au devenit smartphone reporteri, într-un an, prin intermediul aplicației de jurnalism cetățenesc IndieFrame

35.000 de români au devenit smartphone reporteri, într-un an, prin intermediul aplicației de jurnalism cetățenesc IndieFrame

Aplicaţia cu ajutorul căreia oricine poate deveni smartphone reporter şi transmite materiale foto-video redacţiilor de ştiri – IndieFrame – împlineşte, astăzi, un an de la lansarea în premieră globală în România.

Creată în Danemarca şi lansată în varianta Beta pe 22 noiembrie 2016, având România ca ţară de test, IndieFrame a adus perspectiva utilizatorilor români de smartphone mai aproape de jurnalişti şi redacţiile media. IndieFrame a fost lansată de doi cineaști și antreprenori din Danemarca – Cecilia Valsted și Lars Brask – și are la bază pe experiența acestora în producția de filme documentare, printre care Burma VJ, nominalizat la Oscar în 2010.

Aplicația a fost lansată cu scopul democratizării presei și încurajării jurnalismului cetățenesc în rândul oamenilor care dețin un smartphone. România a fost aleasă, anul trecut, ca primă țară pentru lansarea IndieFrame, în contextul apropierii alegerilor parlamentare, implicării oamenilor în politică, precum și gradului ridicat de utilizare a smartphone-urilor și a calității infrastructurii IT.

Aplicația IndieFrame s-a bucurat de succes în România, încă de la început. Astfel, bilanţul IndieFrame în decurs de un an a ajuns la:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 35.000 de utilizatori români din toată ţara şi din diaspora;
  • 104 materiale achiziționate și publicate de trusturile media de la utilizatorii români IndieFrame, care au realizat fotografii și video-uri (43 – presa naţională, 17 – presa locală, 2 – presa internațională, 42 – agregatoare de ştiri);

Printre publicațiile care au preluat știri de la utilizatorii IndieFrame se numără și Evenimentul Zilei (Editura Evenimentul și Capital).