Zonele de pe față care ar trebui ferite de botox. Riscurile sunt foarte mari. Sfaturile dermatologilor

Sursa: Arhiva EVZ

În multe cazuri, o injecție greșită poate avea consecințe periculoase. Dacă faceți injecții în diferite părți ale feței, puteți deveni mult mai predispuși la diferite afecțiuni, potrivit dermatologului cosmetic, Denisse Serrano.

Vorbind într-un videoclip pe TikTok, Denisse a spus că pacienții mereu întreabă care sunt șansele de a orbi sau de a avea o ocluzie vasculară dacă își injectează botox în jurul ochilor. Aceasta este o procedură nechirurgicală care implică injectarea unei substanțe asemănătoare gelului în zonele specifice din jurul ochilor, care înlocuiește volumul pierdut cauzat de procesul de îmbătrânire.

Potrivit dermatologului, injecțiile sub ochi nu prezintă un risc la fel de ridicat. O ocluzie vasculară apare atunci când o arteră este infiltrată, iar sângele nu poate trece prin ea. Pentru că filler-ul este plasat oriunde în centrul feței, este mai periculos să îți injectezi botox în zonele exterioare. Acest lucru se întâmplă deoarece arterele situate central pe fața ta sunt mai aproape de ochi.

„Consecințele care includ necroza țesuturilor, cicatrizarea, orbirea, accidentul vascular cerebral și chiar și moartea, nu sunt întotdeauna înțelese de clienții care doresc o intervenție estetică”, a declarat chirurgul estetician Julia Sen. Potrivit lui Denisse, cele mai periculoase patru zone ale feței pentru a injecta botox sunt: între sprâncene, fruntea, nasul, liniile din jurul gurii.

Fillerul din glabelă are un risc de 39% de a provoca un eveniment vascular advers care duce la orbire. Riscul este mai mic pentru o injecție în jurul nasului (26%), liniile din jurul gurii (13%) și frunte (12%). Dermatologul a adăugat că toate injecțiile prezintă un risc mic de orbire.

Alegerea corectă a medicului

Dar Denisse a spus că nu a recomandat rinoplastia nechirurgicală decât dacă mergi la cineva „care are foarte multă experiență”. Dermatologul a remarcat că utilizarea Botoxului în zonele pe care le-a numit nu poate provoca o ocluzie vasculară.

Postând videoclipul pe TikTok, Denisse a spus că nu vrea să sperie pe nimeni. În schimb, dermatologul a vrut să se asigure că pacienții vor merge la cineva în care au încredere și care sunt deplin conștienți de riscurile oricăror proceduri pe care au ales să le facă, potrivit The Sun.