Zodia care trebuie să fie atentă la ce mănâncă în această săptămână. Riscă o toxiinfectie

Zodia care trebuie să fie atentă la ce mănâncă în această săptămână. Riscă o toxiinfectieDureri de burtă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Horoscop. O anumită zodie riscă să facă o toxiinfectie alimentară în această săptămână. Ea trebuie să fie foarte atentă la ce mănâncă, dar și la igienă. Dacă se simte foarte rău, este recomandat să meargă la medic.

Horoscop. Zodia care riscă să facă toxiinfecție

Zodia Scorpion riscă să facă o toxiinfecție alimentară în această săptămână. Este indicat să fie atentă la ce alimente mănâncă acasă sau la ce își comandă la restaurant. Această zodie trebuie să pună mai mult preț pe sănătate, să își schimbe stilul de viață și să se odihnească.

Zodii

Zodii. Sursa foto. Pixabay

Toxiinfecțiile alimentare pot „crește riscul de a avea probleme de sănătate intestinală pe termen lung”. IBS este o afecțiune comună care afectează sistemul digestiv cu simptome care includ balonare, crampe stomacale, flatulență, diaree, constipație, modificări ale dispoziției, greață și dureri în corp.

Trebuie să evite aceste alimente

Fructele de mare pot provoca cele mai multe probleme la stomac. „Stridiile sunt filtre de hrănire, așa că ridică tot ce se află în apă, inclusiv bacteriile”, a explicat un celebru medic. Scorpionul trebuie să evite și hambugerii de vită pentru că sunt făcuți din carne tocată și pentru că se găsesc multe bacterii în ei.

Toxiinfecție alimentară

Toxiinfecție alimentară. Sursa foto: Arhiva EVZ

Zodia Scorpion trebuie să evită și sushi-uk în această săptămână. Majoritatea peștelui folosit pentru a face sushi este congelat pentru a ucide paraziții și bacteriile, dar dacă nu este mâncat în aceeași zi în care este făcut vă poate face să vă confruntați cu toxiinfecție alimentară.

Cum scapi de toxiinfecție

Toxiinfecția alimentară este cauzată de ingerarea de alimente ori băuturi contaminate cu bacterii, paraziți sau virusuri. Toxiinfecțiile alimentare nu creează bube, erupții pe piele sau pete roșii pe corp.Simptomele toxiinfecțiilor alimentare este reprezentată în special de: greață, vărsături, crampe abdominale, scaune diareice, febră și frisoane.

În majoritatea cazurilor de toxiinfecția, totul se rezolvă de la sine în 2-3 zile și nu necesită spitalizare sau administrarea de medicamente. Este foarte importantă hidratarea corectă.În cazuri mai rare, însoțite de deshidratare severă, poate fi necesară spitalizarea și hidratarea intravenoasă. În prima zi,se recomandă doar consumul de lichide. Ulterior, se introduc anumite alimente: banane, pâine prăjită, covrigi sărați, mere coapte, orez. Trebuie evitate alimentele grase, prăjite ori picante. Antibiotic se dă doar în cazul toxiinfecțiilor cauzate de Listeria.