Evenimentul Zilei > Politica > Ziua, funcționară în Senat, noaptea, țoapă pe Facebook!
Ziua, funcționară în Senat, noaptea, țoapă pe Facebook!

Ziua, funcționară în Senat, noaptea, țoapă pe Facebook!

Un expert parlamentar din Senat a aprins spiritele în Parlament, după postările pe care le-a scris pe contul personal de Facebook, referitoare la „Marșul pentru Viaţă”, care a avut loc sâmbătă în București și în alte orașe din ţară

Expertul parlamentar Irina Anghel, care este angajată în Parlament din 2008 și în prezent lucrează la Direcţia Relaţii Externe și Afaceri Europene, a scris pe contul său de Facebook cuvinte dure la adresa unei organizatoare: „Corina Nica, ai fătat, bravo ţie! Ai scâncit și-n portavoce că ești pentru familia tradiţională – nici un păcat, dacă la mitingul de ieri, n-ar fi fost și politruci în sutane și curve sătule, deghizate în gospodie monogame. Cum rămâne cu mucosul tău, căruia i-ai atârnat de gât o pancartă cu «Susţin femeia»?”. Întro altă postare, expertul parlamentar scrie „Coaliţie, să îţi reiterez un aspect: S-a încheiat epoca în care celibatarii erau deplânși în lipsă, toleraţi cu greu la agape și sărbătorile creștine”.

Corina Nica, unul dintre organizatorii „Marșului pentru Viaţă” a declarat, pentru EVZ, că „este foarte urât să spui că mama ta nu te-a născut, ci te-a fătat. Nașterea este dureroasă și este o minune oferită de Dumnezeu. (…) Eu nu înţeleg de ce această doamnă lucrează și ne reprezintă în Senat. Lucurile nu vor rămâne fără urmări”.

„Muncesc pentru ţară”

Contactată de EVZ, Irina Anghel a vorbit cu detașare despre postarea care, în viziunea domniei sale, este normală. „Așa… și? Acum sunt în timpul programului, eu muncesc pentru ţară”, a fost răspunsul expertului parlamentar. Sunată pentru a oferi detalii despre postările dumneaei pe contul de Facebook, a răspuns răspicat că „Mă sunaţi din cadrul Evenimentului zilei ca să mă intimidaţi? Nu aveţi dreptul să mă întrebaţi de postări”. De asemenea, ea a subliniat că postările au fost făcute în timpul ei liber. EVZ l-a contactat pe secretarul general al Senatului, Ion Vărgău. ”Dânsa, tot ce a făcut acolo, a făcut după ora 16:00, după program, acasă la ea, pe site-ul personal. Ne-a intrat cazul pe masă, vom vedea, îl analizăm cu juriștii. Studiem și vedem cum a afectat instituţia”, a spus Vărgău.

De asemenea, surse din interiorul Departamentului unde lucrează Irina Anghel au declarat pentru EVZ că funcționara nu este un exemplu de bună purtare și s-a încercat să i se facă un raport, dar nu s-a întâmplat nimic și nu s-a luat nicio măsură.

Totodată, colegii de muncă s-au plâns de problemele avute cu ea.

Nu i-a ocolit pe politicieni

Irina Anghel nu s-a sfiit să scrie pe contul său de Facebook despre politicieni. „Prietene, pe poteca spre Washington, te întâlnești cu Dragnea care trage după el o vacă cu lapte. Nu încăpeţi toţi trei în avion, că n-ai prevăzut în programul de guvernare”, a scris expertul parlamentar, făcând referire la vizita făcuteă de premierul Sorin Grindeanu și liderul PSD, Victor Ponta, în SUA.

Ipocrizie

Pe 5 februarie, în plină febră a protestelor #rezist, Irina Anghel era susținătoarea celor care și-au scos la manifestații copiii. Iată ce posta pe Facebook: „Azi dădu în mine Antoaneta, cu legea 272/2004 și vociferând împotriva parinților care «se folosesc de copii», scoțându-i în stradă, înainte de vârsta de 18 ani, în «interesul altora». Antoaneta este una dintre fetițele care s-au născut decise. S-au ambiționat ca, până la 18 ani, să stea departe de tot ce înseamnă experiență civică, stradă, mai ales că știa, cum necum, cât de periculos este asfaltul. Astfel că, a copilărit alergând după inorogi, cu inima-i de prințesă netulburată, cu ochi blajini și goi.”