Ziua crucială a Cazului Caracal. Decizia este la procurorul general

Ziua crucială a Cazului Caracal. Decizia este la procurorul general

Rechizitoriul în Cazul Caracal a fost finalizat iar în cursul zilei de luni acesta va fi înaintat spre confirmare procurorului general.

Astfel, principalul suspect în acest caz, Gheorghe Dincă, va fi trimis în judecată pentru uciderea celor două tinere, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Cu toate acestea, avocaţii celor două familii solicită procurorului general să nu semneze rechizitoriul deoarece în opinia lor, este considerat ca fiind unul incomplet.

După ce rechizitoriul va fi înaintat spre confirmare procurorului general interimar Bogdan Licu, dosarul urmează să fie trimis la Tribunalul Olt, instanţa competentă în acest caz.

Gheorghe Dincă a fost scos vineri din arest şi dus la sediul DIICOT, unde a fost prezentă şi mama Alexandrei Măceşanu, fata dispărută în Caracal în luna iulie 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Îmi bătea inima atât de tare, încât, cum să zic, aş fi sărit pe el (...) Este o uşurare şi sperăm să aflăm adevărul şi să găsim copilul. Sperăm tot sufletul să o găsim pe Alexandra”, a spus mama fetei la ieşirea din sediul DIICOT.

Săptămâna trecută, Dincă a fost audiat la DIICOT, întrucât el și-a schimbat declaraţia iniţială, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, dată dispărută în luna aprilie 2019. El le-ar fi spus procurorilor că Luiza a fost luată din casa lui de alte persoane.

Inițial, la debutul anchetei, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

O expertiză ADN efectuată de INML a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul, anunță RomaniaTV.