Evenimentul Zilei > Horoscop > Ziduri care dispar. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Ziduri care dispar. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ziduri care dispar. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Veşti bune. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu este o zi în care să faci schimbări esenţiale, pe niciun plan. Dacă este aşa, poate vezi pe net şi un film nou, la modă.

Institutul Goethe, puternic implicat în evenimentele din cadrul preşedinţiei rotative a Consiliului european, deţinută în acest moment de Germania, a cerut cetăţenilor din zece ţări europene să trimită la Berlin câte un citat favorit din cultura europeană.

S-au primit astfel, în cadrul competiţiilor locale, citate din Hannah Arendt, dintr-un cantec al grupului Beatles, dar şi din declaraţiile laureatului Nobel ungar, Imre Kertész.

Citatele preferate reflectă diversitatea lingvistică şi intelectuală a Europei şi sunt gravate acum în limba de origine şi în traducere pe 6000 de blocuri de lemn. Din ele se vor construi mai multe structuri de lemn, intitulate Ziduri care dispar.

Începand din această lună, septembrie, zidurile care dispar vor fi amplasate în  locuri publice centrale din ţările participante.

Astfel, diversele idei venite din Europa nu vor fi doar vizibile, ci şi tangibile şi durabile.

După vernisaj, trecătorii vor putea lua acasă blocurile cu  citatele preferate.

Va rămâne pe loc doar un grilaj transparent din plexiglas după ce zidul din lemn va dispărea, ca un fagure după ce s-a scos mierea!

România nu face parte din lista celor zece țări invitate, care sunt Belgia, Germania, Olanda, Marea Britanie, Polonia, Lituania, Spania, Italia, Grecia și Cipru. Această libertate de exprimare din partea nemților, chiar cu o listă de invitați limitată, trebuie să însemne ceva în timpurile acestea amenințătoare și sulfuroase.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE