Evenimentul Zilei > Politica > Ziare.com: Iohannis vrea o sală de SPORT şi una de RECREERE la Cotroceni. Administraţia Prezidenţială a lansat o licitaţie în valoare de 5,53 de milioane de lei. Şeful statului vrea şi un sistem automat de IRIGAŢIE în valoare de 2,39 de milioane
Ziare.com: Iohannis vrea o sală de SPORT şi una de RECREERE la Cotroceni. Administraţia Prezidenţială a lansat o licitaţie în valoare de 5,53 de milioane de lei. Şeful statului vrea şi un sistem automat de IRIGAŢIE în valoare de 2,39 de milioane

Ziare.com: Iohannis vrea o sală de SPORT şi una de RECREERE la Cotroceni. Administraţia Prezidenţială a lansat o licitaţie în valoare de 5,53 de milioane de lei. Şeful statului vrea şi un sistem automat de IRIGAŢIE în valoare de 2,39 de milioane

Preşedintele Klaus Iohannis ar vrea să aibă la Cotroceni o sală de sport şi una de recreere. Administraţia Prezidenţială a lansat, în acest scop, o licitaţie în valoare de 5,53 de milioane de lei fara TVA (aproximativ 1,23 milioane de euro), pentru revonarea unui corp de clădire destinat birourile. Totodată, Preşedinţia a deschis o licitaţie de 2,4 milioane de lei pentru un nou sistem de irigaţii, scrie ziare.com

Clădirea este amplasată în cadrul Administratiei Prezidenţiale în partea de sud, dar nu face parte din ansamblul Palatului Cotroceni.

"De la construire, după anul 1990, şi până în prezent, clădirea nu a facut obiectul niciunei intervenţii pentru reparaţii curente majore, recompartimentări sau reparaţii capitale, lucrarile de intervenţie fiind necesare pentru realizarea de spaţii administrative", se arata în caietul de sarcini.

Clădirea are o suprafata de 1.059 de metri pătraţi. Lucrările solicitate de Administraţia Prezidenţială se referă la modernizarea şi reabilitarea clădirii, formată din două corpuri, reconversia unor spaţii cu functionaliţate depăşită, "creşterea gradului de confort a utilizatorilor" şi la consolidarea clădirii, fiind nevoie şi de lucrări la nivelul instalaţiilor electrice şi sanitare.

Potrivit caietului de sarcini, oportunitatea lucrarilor de investitii se justifica prin starea degradata si imbatranita a terasei si finisajelor exterioare, a termoizolatiei, a instalatiilor interioare, precum si de necesitatea de noi spatii functionale, precum birouri si sali de sedinta.

Administratia Prezidentiala cere includerea in proiect si a unei sali de sport si a unei sali de recreere. In functie de costurile de constructie, Administratia Prezidentiala ar dori si instalarea unor panouri solare, pentru reducerea consumului electric pe perioada verii.

Durata de proiectare va fi de 5 luni, iar cea de executie de 12 luni.

O alta licitatie deschisa de Administratia Prezidentiala se refera la construirea unui sistem automat de irigatie a vegetatiei in Parcul Palatului Cotroceni, in valoare de 2,39 milioane de lei fara TVA (aproximativ 533.000 de euro).