Atenţie! A trecut LEGEA ZGOMOTULUI în Senat. Cât de tare puţeţi ridica tonul în casă

Atenţie! A trecut LEGEA ZGOMOTULUI în Senat. Cât de tare puţeţi ridica tonul în casă

Proiectul de lege stipulează că între orele 14.00 -16.00, respectiv, noaptea, între orele 23.00 şi 7.00, zgomotul nu trebuie să depăşească 35 de decibeli. Dacă aveţi vecini gălăgioşi nu trebuie decât să anunţaţi poliţia.

Dacă vecinul te reclamă la poliţie că faci zgomot în locuinţă la ore nepotrivite nu te vei trezi la uşă cu poliţiştii care doresc să măsoare decibelii, ci totul se va face de la vecinul care a reclamat:

”Măsurarea se face în interiorul locuinţei celui care face plângerea, în locuinţa reclamantului, în niciun caz nu te duci cu sonometrul la cel de deasupra sau cel care te deranjează şi îi baţi la usă. Până când îi baţi la uşă şi aşa... s-a terminat”, declară Matei Dobrovie, deputat USR, unul dintre inițiatorii legii.

Conform noii legi zgomotul măsurat la nivel de locuință nu trebuie să depășească valoarea de 30 dB între orele 14-16 și 23-7, respective 35 dB în celelalte intervale. Măsurătorile se efectuează în locuința persoanei reclamante. Activitățile desfășurate în diferite instituții sunt reglementate diferit, se consideră un nivel de zgomot deranjant depășirea valorii de 45 dB între orele 7-23, respectiv pe cea de 35 dB între orele 23-7.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Să mai cărăm şi aparatul de măsurat decibeli pe lângă multe altele care le avem, că poliţistul este ca o moaşă comunală, face de toate, adică un poştaş, să ne mai dea şi astea să le mai avem cu noi”,  a comentat  Constantin Mandache, preşedinte Sindicatul Agenţilor de Poliţie.