Zece fotografii uluitoare care te vor pune pe gânduri
- Dodo Romniceanu
- 6 aprilie 2015, 17:10
Nu e suficient să ai un aparat de fotografiat. Important e să știi cum și când să-l folosești. Să ajungi în situația de a imortaliza un eveniment unic, inedit din istoria umanității poate fi însă și o chestiune de șansă. Fotografiile de mai jos surprind evenimente/momente atât de spectaculoase încât chiar dacă ești greu de impresionat, tot vei avea o ușoară tresărire la vederea unora.
Inaugurarea Disneyland California (1955). E aproape imposibil să-ți imaginezi că la inaugurare sa din 1955, celebrul parc (de distracții) din California avea doar 20 de atracții. Disneyland California și-a spălat însă rușinea din primii ani și a devenit unul din cele mai importante obiective turistice de pe teritoriul Statelor Unite.
Podul Golden Gate în timpul lucrărilor (1937). A devenit celebru prin faptul că a fost prima construcție uriașă suspendată la peste 150 m deasupra nivelului apei, dar chiar și așa cine s-ar fi gândit la vremea respectivă că într-o bună zi va fi declarat una din minunile lumii moderne. 14 persoane și-au pierdut viața în cei patru ani cât au durat lucrările.
Buncărul lui Hitler (1945). Se pare că aceasta ar fi una din primele fotografii făcute în buncărul lui Hitler la scurt timp după moartea acestuia.
Muntele Rushmore (1932). Muncitorii din imagine șlefuiesc chipul colosal al primului președinte american George Washington (1732-1799). Diferența dintre sculpură și lucrători nu mai are nevoie de niciun comentariu.
Statuia Libertății (1884). Cel mai senzațional aspect al acestei imagini este faptul că a fost surprinsă în atelierele din Paris în care era asamblată celebra statuie din cupru, al cărei nume original complet era Libertatea Luminând Lumea.
Supraviețuitorii de pe Titanic urcând la bordul RMS Carpathia (1912). Din cei 2228 pasageri de pe Titanic au supraviețuit doar 700. Fotografia surprinde momentul îmbarcării acestora pe vasul Carpathia.
Ghețarul care a provocat scufundarea Titanicului (1912). Acesta se presupune a fi ghețarul care a pecetluit soartea navei „care nu poate fi scufundată”, cum era descrisă de proiectanții săi.
Fotografie de familie lăsată pe Lună (1972). A fost lăsată pe singurul satelitul natural al Pământului, în 1972, de astronautul Charles Duke, membru al echipajului Apollo 16. Duke este al zecelea om care a pășit pe suprafața Lunii.
Prima fotografie din spațiu a Pământului (1946). Cum este însă posibil să fotografiezi Pământul din spațiu cu mult înainte ca primele programe spațiale să se întâmple? Legenda spune că ar fi fost făcută cu un aparat foto atașat unei rachete…
Echipa Google (1999). Cine s-ar fi gândit că această echipă mai degrabă modestă a șefilor de la Google va revoluționa modul de utilizare a internetului.