YouTube este lider mondial la trafic. Priza cefalorahidiană. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

YouTube este lider mondial la trafic. Priza cefalorahidiană. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Fiecare încearcă să facă ceea ce îi place, de ce tu ai face altfel? O zi favorabilă contactelor sociale profitabile, întâlnirilor fructoase. Ai suficientă energie, pentru că eşti motivat.

Uniunea Internațională pentru Telecomunicații – UIT , sprijină investițiile în infrastructura de bandă largă din sud-estul Europei. Împreună cu Fundația pentru bandă largă, UIT intenționează să sprijine tranziția spre economia digitală în Balcanii occidentali. Țările beneficiare sunt Serbia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Albania, Bosnia-Herzegovina, Moldova, Georgia și Ucraina.

La ora actuală, 3,6 miliarde de persoane de pe glob nu pot folosi internetul, a declarat Doreen Bogdan-Martin, directoarea Biroului de dezvoltare a telecomunicațiilor din cadrul UIT. Lansarea acestui proiect intervine într-un moment crucial al istoriei umanității, în care criza sanitară provocată de COVID-19 a scos în evidență în mod spectaculos importanța fundamentală a conectivității. Cartografierea infrastructurii, a serviciilor și a posibilităților de investiții disponibile în fiecare țară este o etapă esențială. În momentul în care vom dispune de aceste informații, vom vedea ce aport poate avea inițiativa GIGA, proiect lansat de UIT împreună cu UNICEF, pentru a conecta toate școlile din regiune la internet.

 Munca de cercetare a UIT arată că sistemele de cartografiere au jucat un rol esențial pentru promovarea infrastructurii de internet în bandă largă. Dacă se dorește reducerea diferențelor digitale în Europa, este esențial ca țările care nu fac parte din Uniunea Europeană să nu fie lăsate singure în eforturile lor de a instaura o societate digitală, a adăugat d-na Bogdan-Martin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Președintele Fundației pentru internet în bandă largă,  Attila Tòth, a declarat, la rândul său, că infrastructura de telecomunicații necesită investiții strategice pe termen lung  și împărtășirea de bune practici de la celelalte țări avansate.

Deși Europa conduce în topul mondial al internetului de mare viteză cu un procent de 32% și 97,4% abonamente la internetul mobil, mai este mult de făcut pentru a reduce fractura digitală la nivel regional, a adăugat Jaroslaw Ponder, șeful biroului UIT pentru Europa. Continentul Europa numără 46 de state și se caracterizează prin diferențe mari în ce privește conectivitatea și utilizarea tehnologiilor informației, a mai spus el.

În cadrul proiectului autoritățile naționale de reglementare și alte autorități competente vor primi asistență pentru a accelera transformările digitale în țările vizate. Proiectul se va încheia în 2022.