Evenimentul Zilei > EVZ Special > Xi Jinping rescrie istoria Chinei după modelul lui Nicolae Ceaușescu
Xi Jinping rescrie istoria Chinei după modelul lui Nicolae Ceaușescu

Xi Jinping rescrie istoria Chinei după modelul lui Nicolae Ceaușescu

Nu există stat totalitar mulțumit de istoria sa. De aceea, simte nevoia să o „reconstruiască” în scopuri propagandistice

Xi Jinping rescrie istoria Chinei. El a aprobat un amplu program științific, la care participă o echipă de 200 de savanți. Aceștia provin din numeroase domenii: istorie, arheologie, fizică, astronomie etc.

Misiunea lor este de a demonstra că istoria Chinei este cea mai veche de pe Pământ. De cel puțin 5.000 de ani. Comparabilă cu civilizațiile egipteană și mesopotamiană.

Până în prezent, oamenii de știință chinezi au reușit să împingă istoria în spate cu circa un mileniu și jumătate. Pentru aceasta, au afirmat că vechile mituri sunt reale.

Iar ambițiile regimului de la Beijing nu se opresc aici. Eforturile savanților continuă pentru a aduce „dovezi” despre o vechime și mai mare a civilizației chineze.

Xi Jinping rescrie istoria Chinei. În paralel, se șterg orice referiri la evenimente „jenante”, precum Revoluția Culturală a lui Mao Tse Dun sau revoltele de la Tien An Men.

Citiți mai multe detalii pe Evenimentul Istoric.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.