Acest sezon se mai face remarcat printr-o altă noutate și anume caravana X Factor. Dacă în sezoanele precedente echipa show-ului mergea prin ţară pentru a descoperi concurenţi pentru emisiune, de data aceasta Mihai Bendeac şi Vlad Drăgulin se vor întâlni cu concurenţii în mediul lor, şi anume acasă la ei. 

Conform declarațiilor făcute Vlad Drăgulin, călătoria celor doi prezentatori împreună cu echipa X Factor a fost una în care s-au trăit cele mai diverse experienţe, unele dintre ele cu adevărat inedite. „În această caravană s-au salvat căţei, eu m-am îndrăgostit, s-a plâns, s-a râs, s-a ţipat, s-a ajuns la paroxism. În 4000 de kilometri am avut timp să trecem prin toate stările posibile”, a mărturisit Vlad Drăgulin.

„Până la experienţa aceasta nu am mai luat un om în braţe de nu ştiu când, iar acum a fost un val. E plăcut, sunt schimbat în bine, mă simt eu mult mai solar, mai deschis! Mă bucur când văd aceşti copii timizi care stau retraşi, dar când intră pe scenă se transformă”, a mai adăugat Vlad.