Cel de-al patrulea sezon X Factor e gata să înceapă cu un juriu aproape în întregime nou și cu schimbări semnificative de format. Proaspăt achiziționat de la rivala „Vocea României”, Horia Brenciu nu se dezminte. Juratul monopolizează discuțiile, aleargă pe scenă și se manifestă zgomotos. Cu toate astea, Horia susține că „după trei ani în care am fost în juriu, am învățat să îmi stăpânesc emoțiile foarte bine”.

Pentru a echilibra balanța, Ștefan Bănică îl pune la punct. Artistul, intrat pentru prima dată în pielea unui judecător de talente, pare a fi serios și sever. Mai mult, îl contrazice des pe Brenciu, despre care spune că „vorbește prea mult”. Totuși, când emoțiile îl copleșesc, Bănică nu se sfiește să arunce cu scaunul pe scenă.

Singurul jurat rămas din sezonul trecut, Delia, pare să fie „veriga” de echilibru între ei. Acesta este juriul celui de-al patrulea sezon „X Factor” iar Claudiu Opre,a producătorul general al show-ului de la Antena 1, susține că „am atins formula ideală în ceea ce-i privește pe jurați”.

Pentru prima dată „X Factor”, show al cărui format a fost creat în 2004 de Simon Cowell, va trece printr-o transformare importantă. Creatorii concursului produs de FremantleMedia au schimbat regulamentul și vor ca emisiunea să devină mai alertă. În cea de-a doua parte urmează să se producă chiar o „dramă”.

Mai mult suspans

Dintre cele 160 de voci care au trecut de preselecții, nici jumătate nu rămân în concurs după audiții. În echipa fiecărui jurat (rămân trei echipe: peste 20 de ani, sub 20 de ani și grupurile) vor intra, inițial, 14 concurenți. Apoi începe „drama”. Cei 14 concurenți se vor lupta pentru șase locuri. „Avem șase scaune, iar juratul îi va asculta pe concurenții din echipa lui și va decide dacă merită sau nu să meargă în etapa următoare. Juratul poate renunța la unul dintre concurenții aleși pentru a-i oferi altuia, mai bun, locul”, povestește Horia Brenciu. În faza finală rămân trei participanți.

Accentul cade pe poveste

Show-ul aduce povestea din spatele concurentului. Monica Sannino a venit tocmai din Italia pentru a participa la „X Factor”. Tânăra de 20 de ani care s-a născut în București, speră că astfel își va găsi mama biologică, care a dat-o spre adopție la șase luni. Sergiu Braga, cascadorul de doi metri din Chișinău, a suferit, în urmă cu câțiva ani, un accident de motociletă. Și-a rupt atunci picioarele și mâinile și a fost în comă. Sergiu susține că durerea l-a învățat să cânte. Și nu orice, ci „Nessun Dorma”, cu o voce de tenor.