Caroline Wozniacki a devenit, ieri, „regina” Turneului Campioanelor, găzduit de Singapore. Daneza a confirmat forma extraordinară din timpul competiției asiatice și a dispus de Venus Williams (5 WTA), în finală, scor 6-4, 6-4.

Două victorii zdrobitoare în grupe

Caroline nu era creditată de specialiști cu șanse foarte mari pentru victoria finală. Ea pornit în turneu de pe locul 6 WTA și, începând de astăzi, se va afla pe cea de-a 3-a poziție. Wozniacki a debutat cu un succes fără dubii, obținut în fața ucrainencei Elinei Svitolina, scor 6-2, 6-0, apoi a depășit-o categoric și pe Simona Halep, scor 6-0, 6-2. În ultima confruntare din grupă, a pierdut contra franțuzoaicei Caroline Garcia (6-0, 3-6, 5-7), dar și-a revenit în semifinale și a eliminat- o pe Karolina Pliskova, scor 7-6(9), 6-3.

A fost lideră mondială

Încununarea acestor prestații formidabile a venit, ieri, în fața lui Venus. Wozniacki a fost lideră a ierarhiei mondiale (în 2010), fără să fi câștigat niciun turneu de Mare Șlem. Ea a disputat două finale la US Open, în 2009 și 2014, dar a pierdut de fiecare dată și a ratat un trofeu major.

Halep va încheia anul pe primul loc

Eliminată încă din faza grupelor, Simona Halep și-a conservat, totuși, poziția de lideră WTA. Românca va fi pe locul 1 cel puțin până la finalul acestui an, ea devenind tototdată cea de-a 13-a jucătoare din istorie care încheie sezonul în fruntea tenisului feminin.