Sursa nu a dorit să dezvăluie și alte amănunte despre misiune sau despre cum ar fi vrut armata lui Trump ca ea să se finalizeze, însă oficialul de la Washington a spus că, din câte știe el, în acest moment nu există o comandă de a se decapita actuala conducere a forțelor Qud.

Publicația Washington post a relatat în primele momente de după incident, că din informațiile primite de jurnaliștii americani, ținta iraniană pe care SUA a dorit să o lovească a fost Abdul Reza Shahlai, un comandant din zona financiară a forțelor Qud.

În decembrie, reprezentantul special al Departamentului de Stat pentru Iran, Brian Hook, a anunțat că administrația oferă „până la 15 milioane de dolari pentru informații despre activitatea finaciară, despre rețeaua sau despre asocițații lui Abdul Reza Shahlai”.

„Am văzut raportul atacului aerian din 2 ianuarie, în Yemen, care este perceput de mult timp ca un spațiu sigur pentru teroriști și alți adversari aiStatelor Unite. Departamentul Apărării nu discută despre presupusele sale operațiuni în regiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului. Cmd. Rebecca Rebarich.

 

În ciuda afirmației Pentagonului, Departamentul Apărării și a Comandamentul Central SUA a oferit declarații oficiale despre atacurile americane din Yemen.

Vestea unei operațiuni suplimentare vine în condițiile în care oamenii de bază ai lui Trump au continuat să susțină afirmația oficială a administrației Trump, că l-au ucis pe Soleimani ca răspuns la o amenințare iminentă pentru viețile americane. Dar lipsa dovezilor, care ar fi trebuit să fie furrnizate de parlamentari, a alimentat un sentiment de îndoială.

„Congresul are nevoie de răspunsuri. Care a fost extinderea planurilor administrației Trump în această misiune de a ucide oficiali iranieni? Cum are atentatul din Yemen legătură cu o amenințare iminentă?”, a transmis, printr-un mesaj public, Ro Khanna – republican-democrat.