Evenimentul Zilei > Social > Vreți un loc nou de muncă? Cele mai căutate joburi în pandemie. Asta vor românii
Vreți un loc nou de muncă? Cele mai căutate joburi în pandemie. Asta vor românii

Vreți un loc nou de muncă? Cele mai căutate joburi în pandemie. Asta vor românii

Pandemia provocată de noul coronavirus a schimbat complet dinamica pieței muncii. Prin urmare, fie că au rămas fără loc de muncă, fie că au ajuns la concluzia că momentul oportun pentru o reconversie profesională, zeci de mii de români au utilizat platformele de recrutare pentru a își căuta un nou job.

33.000 de joburi noi au fost postate în luna octombrie pe eJobs.ro

Căutările candidaţilor oglindesc oferta disponibilă în piaţă, în condiţiile în care în luna octombrie cele mai multe joburi noi au fost postate pentru domeniile transport/distribuţie, vânzări, administrativ/logistică şi relaţii clienţi/call center.

În total, aproximativ 33.000 de joburi noi au fost postate în luna octombrie pe eJobs.ro.

Deşi numărul de aplicări pentru străinătate a scăzut semnificativ în ultimul an, joburile care presupun cunoaşterea avansată a unei limbi străine se află în continuare în vizorul candidaţilor. Cele mai multe căutări au fost făcute pentru joburile care presupun cunoaşterea limbii germane, franceze, italiene şi spaniole.

„Toate aceste cuvinte cheie ne arată că segmentul de candidaţi cu experienţă, specialişti, cu studii superioare – white collar, aşa cum sunt cunoscuţi – este foarte activ în această perioadă. Se uită la ce se întâmplă în piaţă şi aplică mult mai mult decât o făceau până acum”, a adăugat Bogdan Badea.

În acest moment, peste 23.000 de locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparţine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. eJobs.ro are un număr de peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari şi 7.000 de CV-uri actualizate zilnic.

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.