Vremea tinde să devină caniculară în Republica Moldova, temperaturile sunt în creștere

Vremea tinde să devină caniculară în Republica Moldova, temperaturile sunt în creștere Caniculă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Republica Moldova. Temperaturile sunt în urcare. în Republica Moldova, azi, 15 august. Disconfortul termic va fi tot mai accentuat, după câteva zile în care valorile au fost la cote suportabile și normale pentru această perioadă a anului. Maximele de joi sunt de 28 - 31 de grade Celsius și o minimă de 18 grade, după cum au anunțat meteorologii.

Începe să se încălzească îngrijorător în Republica Moldova. Temperaturile maxime cresc de la zi la zi

Cerul va fi parțial înnorat în majoritatea zonelor țării, cu excepția regiunii de sud. Nu sunt șanse să apară precipitații. Se vor înregistra 31 de grade Celsius la Bălți și Cahul, vor fi 30 de grade la Briceni și Rîbnița, 29 la Chișinău și 28 la Ștefan-Vodă.

Mâine se va menține tendința de creștere a valorilor termice. Se anunță maxime ce vor depăși pragul de 30 de grade Celsius, valorile oscilând, de la zonă la zonă între 31 și 32 de grade, au mai anunțat meteorologii.

Prognoza meteo

Prognoza meteo. Sursa foto: Stefan Schweihofer/ Pixabay

Joi, în România, canicula şi disconfortul termic accentuat îți vor face simțite prezența în Banat, Crişana, Oltenia şi local în Transilvania şi Muntenia. Acolo unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va sări de pragul critic de 80 de unităţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Caniculă în România, joi, 15 august, indice de confort ridicat

Pe de altă parte, în restul ţării vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la aceastã dată, cu disconfort termic în creştere, au transmis specialiștii de la ANM.

Valorile termice maxime se vor situa între 27 și 28 de grade Celsius pe litoral şi 38 - 39 de grade în Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, dar şi în sud-vestul Munteniei.

În timpul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza şi seara în vest, nord-vest şi centru, unde pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice în zona montană şi submontană, mai ales în Carpaţii Occidentali şi Meridionali şi cu totul izolat în rest, conform ANM.