Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă, temperaturi record. Anulați-vă planurile de vacanță!
Vremea se schimbă, temperaturi record. Anulați-vă planurile de vacanță!

Vremea se schimbă, temperaturi record. Anulați-vă planurile de vacanță!

Săptămâna aceasta și săptămâna viitoare aduc vești neașteptate despre vreme. Se pare că iarna lui 2020 va fi atipică din toate punctele de vedere.

După o ninsoare deasă, care prevestea începutul iernii în Capitală, iarna aceasta ne face din nou surprize. Pentru cei care ar fi vrut să plece în vacanță la munte, nu vor fi foarte plăcute. Termometrele arată temperatura de afară în urcare și se va ajunge până la 15 grade Celsius în București.

În Capitală:

Vineri, Sâmbătă și Duminică se vor înregistra maxime de 11 grade în București. Luni vor fi maxim 13 grade, iar Marți, 15 grade Celsius.

Marți, 18.02.2020, aproape că se atinge temperatura record, de 16 grade C, înregistrată în anul 1995. 

În țară:

Vremea va fi caldã pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri şi temporar vor fi precipitaţii, ziua pe arii relativ extinse în jumãtatea de vest a ţãrii şi izolat în rest, iar noaptea local, în special în sud, în est şi în centru. Acestea vor fi mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare la munte, mixte în Maramureş şi predominant ploi în rest. Izolat, mai ales la munte, vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã (viteze la rafalã de 70…80 km/h), unde trecãtor zãpada va fi spulberatã şi ninsoarea viscolitã, iar în prima parte a intervalului local şi în est şi sud-est (rafale, în general, de 40…50 km/h).

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în Maramureş şi 13 grade în Bãrãgan, iar cele minime între -2 şi 6 grade. Izolat va fi ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru Sâmbătă, 15 februarie 2020

Vremea se va menţine caldã, îndeosebi în jumãtatea de sud a ţãrii. Ziua cerul va fi mai mult noros în nordul, centrul şi estul ţãrii şi temporar noros în rest, iar noaptea va deveni variabil.

Trecãtor, în prima parte a intervalului, vor fi precipitaţii slabe sub formã de ploaie local în Dobrogea şi izolat în Muntenia şi Moldova şi mai ales sub formã de ninsoare pe suprafeţe mici la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua, la munte, în est şi în sud-est.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime în general între -7 şi 3 grade. Cu totul izolat vor fi codiţii de ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru Duminică, 16 februarie 2020

Vremea va fi în general frumoasã şi caldã pentru aceastã perioadã.

Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua în regiunile sud-vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 12 grade, iar cele minime se vor situa între -11 şi 4 grade. Mai ales noaptea, pe arii restrânse, în zonele joase de relief va fi ceaţã.