Vineri vremea va continua să fie deosebit de caldă, cu temperaturi ce vor urca din nou la 31 de grade în mai multe localităţi din ţară. Treptat, atmosfera va deveni instabilă în zonele de munte, în vest, în nord şi în sud-est, unde va ploua, vor fi descărcări electrice şi vânt mai intens.

Sâmbătă şi în perioada Rusaliilor, ploile de după-amiază vor fi frecvente. Acestea vor apărea la început în zonele de munte şi doar local în restul ţării, pentru ca duminică şi luni să afecteze în special jumătatea de vest şi zonele înalte. Temperaturile se vor menţine, însă, ridicate, cu maxime de până la 30 de grade Celsius.

La munte, urmează două zile cu atmosferă instabilă în special în Carpaţii Occidentali, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în masivele nordice, unde, izolat se vor aduna cantităţi mai mari de apă. Apoi, de Rusalii, vor mai fi doar averse de după-amiază care vor apărea din loc în loc.

Norii vor traversa şi zona de litoral în perioada următoare şi vor lăsa ploi slabe doar pe suprafeţe mici, scrie Antena3.