Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea în România. Temperaturile vor SCĂDEA la finalul săptămânii
Vremea în România. Temperaturile vor SCĂDEA la finalul săptămânii

Vremea în România. Temperaturile vor SCĂDEA la finalul săptămânii

Meteorologii au declarat că până la data de 15 aprilie, vremea va fi frumoasă, dar apoi temperaturile vor scădea, iar instabilitatea atmosferica va fi accentuată.

Meteorologii au anunţat prognoza pentru perioada 10 – 22 aprilie, precizând că în prima parte a intervalului, vremea va fi mult mai caldă decât este normal pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Astfel, în Banat, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a valorilor maxime de 22…25 de grade.
”După data de 15 aprilie se prognozează o scădere de temperatură, până la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv, maxime ce vor atinge în medie aproximativ 18 grade şi minime de 6…8 grade”, anunţă meteorologii.

Potrivit acestora, în a doua jumătate a intervalului, proababilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată, mai ales în perioada 16 – 18 aprilie, anunță Digi24.

Şi în Crişana vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, în următoarea săptămână, temperaturile urmând a ajunge la 22 de grade. Ulterior, după 15 aprilie, se va răci, astfel încât, media regională a valorilor termice maxime va fi de 17…19 grade şi vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16 – 18 aprilie.

În Transilvania va fi, de asemenea, cald în următoarea perioadă, astfel încât, în 12 aprilie, se va ajunge la 24 de grade Celsius.

”După această dată se anticipează o scădere treptată, astfel media maximelor termice, va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie”, anunţă meteorologii.