Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea. Prognoză ciudată! ANM prelungește două avertizări
Vremea. Prognoză ciudată! ANM prelungește două avertizări

Vremea. Prognoză ciudată! ANM prelungește două avertizări

Vremea, 11 decembrie 2020. Meteorologii au emis o nouă prognoză meteo și au prelungit două avertizări de tip Cod Galben valabile în aproape toată țara.

Meteorologii de la ANM au prelungit încă două avertizări meteo de tip Cod galben ce au fost emise inițial joi, 10 decembrie.

Avertizările vizează o mare parte din România.

Prima dintre cele două avertizări de tip Cod galben a intrat în vigoare joi, la ora 14.00, și este valabilă până vineri, la ora 15.00. Astfel, în sudul, estul și centrul țării vor fi precipitații în general moderate, polei și intensificări ale vântului.

Se vor acumula 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp. Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri, 9 decembrie, și până în dimineața zilei de joi, 10 decembrie, în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul țării și pe arii restrânse în restul teritoriului.

Vremea. Vântul suflă cu putere în mai multe regiuni

Vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h.

La munte vor predomina ninsorile, iar joi și vineri, la altitudini mai joase precipitațiile vor fi mixte, favorizând depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări locale, cu viteze de peste 60…70 km/h.

O altă avertizare, care a intrat în vigoare joi, la ora 17.00, și este în vigoare tot până vineri, la ora 15.00, vizează zona Carpaților Meridionali și de Curbură aici vor fi ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului și viscol în special la altitudini mari.

Cod Galben de ceață în mai multe județe

De asemenea, vineri dimineață a mai fost emisă o avertizare de tip Cod galben, dar de această dată pentru ceață, ce se va semnala în mai multe județe din țară și este valabilă până la ora 9.00.

Ceața se va semnala la nivel local și va determina scăderea vizibilității sub 200 m, iar în unele locuri sub 50 m.

Zonele vizate de fenomenul meteo sunt județul Botoşani, județul Neamț și județul Iași.