Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea în România. Cod galben de la ANM. Durează două zile!
Vremea în România. Cod galben de la ANM. Durează două zile!

Vremea în România. Cod galben de la ANM. Durează două zile!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit Codul galben de ninsori abundente până vineri, 11 decembrie.

Cum va fi vremea în România

Vremea rămâne destul de rece și în următoarea perioadă. Conform meteorologilor de la ANM, în următoarea perioadă va fi în vigoare un Cod galben de ninsori abundente și vreme rea ce a fost prelungit până pe vineri la prânz, ora 15:00.

Atenționarea de vreme rea este valabilă în sudul, estul și centrul țării unde precipitațiile vor fi prezente pe toată durata zilei și se vor acumula 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori.

Cod Galben în 14 județe

Codul galben vizează 14 județe din zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1400 m și se va depune un strat consistent de zăpadă.

Vântul va sufla cu putere, pe crestele din zonele montane amintite mai sus, atingând chiar și viteze de 100 de km/h.

În sudul Banatului, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei vor predomina ploile care vor fi însemnate cantitativ, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în nordul Moldovei şi 15 grade pe litoral. Izolat vor fi condiţii de ceaţa.

Prognoza meteo în București

În București, vremea se păstrează rece și cetățenii vor avea parte de precipitații pe tot parcursul zilei. Vântul nu suflă cu putere, rafalele ajungând la 30 – 35 km/h, în timp ce temperatura maximă ajunge până la 9 grade Celsius.

La munte, vremea va fi în general închisă. Temporar se vor semnala precipitații mixte și izolat se va depune polei. Cantităţile de apa vor fi însemnate, mai ales în Carpații Meridionali şi de Curbura, unde vor depaşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari pe creste.