Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea în octombrie. Meteorologii au emis prognoza pentru toată luna
Vremea în octombrie. Meteorologii au emis prognoza pentru toată luna

Vremea în octombrie. Meteorologii au emis prognoza pentru toată luna

Meteorologii au emis, marți, prognoza pentru perioada 3-31 octombrie.

Vremea se încălzește în perioada următoare și va fi mai caldă decât în mod obișnuit până la sfârșitul lunii octombrie, spun meteorologii. Precipitațiile vor fi în general slabe, cu excepția zonelor din nord-vestul țării, a transmis Mediafax.

Săptămâna 3 – 10 octombrie

Temperaturile se vor situa în jurul celor caracteristice pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în nord-est. Precipitațiile vor fi rare în toată țara, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Săptămâna 10 – 17 octombrie

Temperatura medie a aerului va fi mai ridicată decât cea normală pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea de est a țării. Precipitațiile vor fi deficitare în regiunile sudice, dar local excedentare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 17 – 24 octombrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în întreaga țară, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice, cu precipitații deficitare în regiunile sudice și sud-estice și local peste normal în extremitatea nord-vestică a țării, în timp ce în rest vor fi apropiate de normal.

Săptămâna 24 – 31 octombrie

Temperaturile medii se vor situa peste cele caracteristice acestei săptămâni pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Noaptea trecută a început să ningă și să viscolească la munte

Vremea s-a răcit și ninge abundent la munte. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că acționează cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant pentru a asigura siguranța traficului rutier.

Conducătorii auto sunt îndemnați să nu circule pe drumurile pe care ninge sau unde se prognozează condiții meteo instabile, cu autovehicule care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă.

A nins abundent în zona înaltă a Transfăgărășanului, iar drumarii din cartierul Piscu Negru acționează cu pluguri de zăpadă și material antiderapant. Șoferii care vizitează zona turistică trebuie să circule cu atenție și să aibă mașinile echipate pentru iarnă.