Evenimentul Zilei > Vremea > Vreme surprinzătoare în prima jumătate a lunii decembrie, nici meteorologii nu se așteptau la așa ceva
Vreme surprinzătoare în prima jumătate a lunii decembrie, nici meteorologii nu se așteptau la așa ceva

Vreme surprinzătoare în prima jumătate a lunii decembrie, nici meteorologii nu se așteptau la așa ceva

Prima jumătate a lunii decembrie va fi marcată de temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă, au anunțat specialiștii de la ANM.

Temperaturile vor avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă. Temperaturile din termometre vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice, conform meteorologilor.

Cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților de Curbură. În următoarele două săptămâni urmând ca de la jumătatea lunii să revină la normal.

Prognoza meteo. Săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo. Săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară în regiunile vestice și local în cele centrale și sud-estice.

Prognoza meteo. Săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

Astăzi, cerul va fi mai mult noros în majoritatea zonelor țării, iar pe arii extinse se vor semnala precipitații sub formă de ploaie. În norul Moldovei și în sudul și estul Transilvaniei sunt anunțare ninsori. În sudul și sud-estul teritoriului vremea va fi caldă, cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă din an.

În zona montană, noaptea vor fi precipitații mixte, iar spre dimineața de sâmbătă va ninge și se va depune strat de zăpadă. Izolat cantitățile de apă acumulate vor atinge 10-15 litri/mp, existând condiții de formare a poleiului.

Vântul va bate moderat, cu unele intensificări în zonele montane, înregistrând chiar 60-70 km/h. Temperaturile maxime se încadrează între 5 și 15 grade, cele mai ridicate temperaturi fiind în Dobrogea. Minima zilei va atinge chiar și -8 grade în zona Maramureșului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.