Evenimentul Zilei > Social > Vrem SCHIMBAREA LEGII! Ecaterina Andronescu spune despre manualul unic că nu a fost o idee fericită
Vrem SCHIMBAREA LEGII! Ecaterina Andronescu spune despre manualul unic că nu a fost o idee fericită

Vrem SCHIMBAREA LEGII! Ecaterina Andronescu spune despre manualul unic că nu a fost o idee fericită

Noul ministru desemnat pentru Educaţie, Ecaterina Andronescu, a declarat că manualul unic nu este o decizie tocmai fericită şi prin competiţie ar creşte calitatea manualelor

Potrivit Ştirilor Pro TV, declaraţia vine la puţin timp după ce Ecaterina Andronescu a fost numită ministru pe postul lăsat vacant de fostul ministru Valentin Popa.

 

Introdus în urmă cu un an, manualul unic are toate şansele să fie scos de pe piaţă.

 

“Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat aşa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiţie ar creşte şi calitatea manualelor”, a declarat Ecaterina Andronescu, pentru Știrile Pro Tv.

 

Legea manualului se află în prezent la Parlament, unde ar urma să fie modificată. Manualul unic a fost introdus în timpul mandatului fostului ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care declara că prin această măsură vrea să scape de "baronii manualelor".

Astfel, Guvernul a dat o ordonanţă de urgenţă prin care a trecut Editura Didactică şi Pedagogică în subordinea Ministerului Educaţiei şi a desemnat-o să editeze manualele şcolare. Ordonanţa a fost atacată la Curtea Constituţională.

 Judecătorii au decis că Ministerul Educaţiei nu trebuia să reorganizeze Editura Didactică şi Pedagogică prin ordonanţă de urgenţă, ci printr-o hotărâre care să treacă prin Parlament.