Evenimentul Zilei > Social > Vrăjitorii de odinioară – o nouă serie educativă și plină de aventuri, de la îndrăgita Cressida Cowell
Vrăjitorii de odinioară – o nouă serie educativă și plină de aventuri, de la îndrăgita Cressida Cowell

Vrăjitorii de odinioară – o nouă serie educativă și plină de aventuri, de la îndrăgita Cressida Cowell

Editura Nemi de carte pentru copii publică o nouă serie educativă și plină de aventuri semnată de Cressida Cowell: Vrăjitorii de odinioară

Așa cum ne-a obișnuit, autoarea seriei de succes Cum să-ți dresezi dragonul, creează o lume magică a Războinicilor, a Magicienilor, a Giganților și a Spiridușilor, dând viață unor personaje credibile, ușor de îndrăgit de către copii și adulți deopotrivă.

 

Vrăjitorii de odinioară este povestea unui băiețel vrăjitor și a unei fetițe războinice care au crescut învățând să se urască fără să se cunoască și care trebuie să-și unească forțele pentru a se confrunta cu un inamic comun, pe tărâmul fantastic al anticei Britanii, plin de mistere și păduri magice.

 

Cressida Cowell a primit premiul pentru cea mai bună poveste la Blue Peter Book Awards 2018 cu primul roman din seria Vrăjitorii de odinioară.

Organizat de BookTrust, Blue Peter Book Awards premiază cele mai bune cărți pentru copii publicate în anul precedent, iar volumele câștigătoare sunt votate de peste 500 de elevi din școlile din Marea Britanie.

 

Drepturile pentru ecranizarea seriei au fost cumpărate de DreamWorks.

 

Cressida Cowell a crescut în Londra și pe o mică insulă, aproape nelocuită, de pe coasta de Vest a Scoţiei unde și-a petrecut timpul scriind povești, pescuind și căutând dragoni. Era convinsă că pe insulă trăiau cu adevărat dragoni și, de atunci, a rămas fascinată de ei. Este primul autor de cărți pentru copii care a primit premiul prestigioasei reviste Philosophy Now pentru „Lupta împotriva Ignoranței”, deoarece romanele din seria de success Cum să-ți dresezi dragonul (apărute la editura Nemi pentru copii – Cum să-ți dresezi dragonulCum să fii pirat, Cum să vorbești dragoneza) le stimulează imaginația micilor cititori, dar totodată îi face să mediteze la teme etice, politice și sociale, iar materialele auxiliare sau activitățile care se pot inspira din cărți sunt nenumărate.