Vouchere pentru 300.000 de români. Vechile tichete educaționale se desființează

Vouchere pentru 300.000 de români. Vechile tichete educaționale se desființează Bani. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vouchere pentru 300.000 de români. Vechile tichete educaționale se desființează. Noile vouchere vor fi acordate într-o tranșă unică.

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene (MIPE) nu va mai acorda tichete în valoare de 500 de lei pentru 100.000 de elevi pentru achiziționarea rechizitelor. Anul școlar 2022-2023 a fost ultimul în care acest ajutor a fost acordat.

Voucherele de 500 de lei vor face parte din Programul Incluziune și Demnitate Socială începând cu această toamnă. Fostul ministru al MIPE, Marcel Boloș, promitea un mecanism care să fie mai ușor de implementat și de folosit.

Este important de precizat că programul amintit nu este pus la punct în totalitate în acest moment. Voucherele educaționale sunt de fapt carduri care vor fi încărcate cu suma de 500 de lei. Banii sunt acordați pentru a acoperi cheltuielile privind materialele școlare, în principal rechizite.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bani pentru elevi

Voucherele în valoare de 500 de lei pentru 300.000 de preșcolari și elevi din medii vulnerabile vor fi acordate pentru anul școlar 2023-2024 într-o singură tranșă. MIPE a transmis că tichetele se pot folosi pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte.

Programul de Incluziune și Demnitate Socială se va desfășura pe o perioadă de patru ani. Costul total al programului MIPE se ridică la aproximativ 120.000.000 de euro. Banii vor ajunge pe un suport electric pentru 300.000 de preșcolari și elevi din medii vulnerabile, înscriși la unitățile de învățământ din ciclul primar și gimnazial.

rechizite pentru elevi

Rechizite pentru elevi / Sursa foto. EVZ

„Programul este în acest moment în lucru în cadrul structurii de specialitate a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, urmând a fi definitivate toate aspectele legate de valoarea sprijinului, criteriile de eligibilitate și atribuțiile instituțiilor în cadrul schemei.

Pentru viitoarea schemă de sprijin prin tichete educaționale se urmărește simplificarea procedurilor pentru beneficiari prin digitalizare și prin interoperabilitatea bazelor de date la nivelul instituțiilor implicate”, a transmis MIPE într-un răspuns pentru Edupedu.ro.

Ce se poate cumpăra cu banii de la stat

Voucherele din anul școlar 2022-2023 era acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020. Elevii din medii dezavantaje primeau tot 500 de lei într-o singură tranșă.

Materialele școlare ce pot fi achiziționate cu aceste tichete sunt rechizite necesare pentru cursurile școlare. Este vorba de: articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare mersului la școală și grădiniță.