Ministrul Marcel Boloș, explicații despre tichetele educaționale de 500 de lei. Când vor fi primiți banii

Ministrul Marcel Boloș, explicații despre tichetele educaționale de 500 de lei. Când vor fi primiți baniiElevi. Sursa: Psnews.ro

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Boloș, a vorbit despre acordarea restului de tichete educaționale, după ce în noiembrie a promis că banii vor intra în conturi la începutul lunii decembrie. 190.000 de copii ar urma să primească ajutorul social de la stat.

405 mii de elevi beneficiază de tichetele educaționale, potrivit informațiilor Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene. 160.000 dintre aceștia au primit banii din septembrie și până în noiembrie, iar restul de 190.000 ar urma să primească suma de 500 de lei săptămâna acesta, până pe data de 23 decembrie.

„Cred că mai sunt câteva de virat, dar oricum primesc toți banii înainte de sărbători. Am promis că până în data de 9 decembrie, e adevărat, dar am avut ceva probleme cu listele de beneficiari. Acum am rezolvat și primesc toți banii săptămâna aceasta, până pe 23”, a spus Marcel Boloș.

Banii vor fi virați înainte de sărbători

Ministrul a declarat că de anul școlar viitor o să fie schimbat mecanismul pentru acordarea voucherelor educaționale pentru copiii din medii defavorizate, urmând să se acorde o majorare.

Cu banii din tichetele educaționale, primite de elevii din medii defavorizate, pot fi cumpărate rechizite sau haine pentru școală. Suma de 500 de lei va fi primită pe card de către părinții elevilor.

Întârzierea banilor pentru acești elevi nu este o noutate. Tichetele pentru anul școlar trecut, 2021-2022, au fost virați în luna aprilie a acestui an, cu trei luni înainte de încheierea anului școlar.

Cine beneficiază de ajutor de la stat

Pentru a primi bani de la stat, copiii din medii defavorizate trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Astfel, potrivit prevederilor legislative, vor primi ajutor din partea statului în valoare de 500 de lei copiii din învățământul de stat preșcolar, care au un venit lunar per membru de familie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, adică 298 de lei.

Pe lângă aceștia pot beneficia de ajutor și elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică 1.275 de lei, informează edupedu.ro.