Editura Evenimentul si Capital

Vouchere între 200 şi 400 de lei în Programul Rabla pentru electrocasnice

Autor: | | 0 Comentarii | 3731 Vizualizari

Românii c are decid să îşi înlocuias că un echipament electr ocasnic v echi cu unul nou, cu c onsum redus de ener gie, v or primi vouchere cu valori între 200 şi 400 de lei. Este pr evederea c are apare într -un Pr oiect de Or din de M inistru publicat de M inisterul Mediului.

Programul, denumit Rabla pentru electrocasnice, este valabil în cazul achiziţionării de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: maşini de spălat rufe, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice şi aparate de aer condiţionat.

Pentru a beneficia de finanţare, după publicarea Ordinului de ministru în M onitorul Oficial, doritorii trebuie să acceseze aplicaţia electronică de pe website-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu şi să urmeze paşii de înscriere în program, până la completarea cu succes a acestora. Ult erior, s olicitanţii s e v or pr ezenta la unul dintr e c omercianţii v alidaţi, de unde vor achiziţiona echip amentul dorit. Suma finanţată se scade de către comerciant din v aloarea t otală a f acturii echipamentelor achiziţionat e prin pr ogram (TVA inclus), iar diferenţa va fi suportată de către persoana fizică, din surse proprii. „În funcţie de int eresul manifestat pentru pr ogram, ac esta v a putea fi completat şi cu alte tipuri de echipamente”, a declarat vicepremierul Graţiela Ga vrilescu, ministru al M ediului. „Este important de precizat că persoana fizică beneficiază de valoarea unui voucher la achiziţionarea unui echipament eligibil, în schimbul predării unui echipament uzat vechi echivalent. Schimbul se face în sist em 1:1 ”, subliniază c omunicatul Ministerului Mediului. Astfel, se pot achiziţiona mai mult e echip amente în schimbul predării unui număr echivalent de echip amente uzate vechi, beneficiind astf el, în mod c orespunzător, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie. Proiectul se află în consultare publică pentru o perioadă de 10 zile.

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI