Volodimir şi Olena Zelenska, prima apariție publică de la începutul războiului. Unde au fost văzuți cei doi soţi. FOTO

Volodimir şi Olena Zelenska, prima apariție publică de la începutul războiului. Unde au fost văzuți cei doi soţi. FOTO Sursa: The New York Times

Din clipa când Rusia a invadat Ucraina, prima doamnă a țării și soția lui Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, a condamnat public ocupația militară. Postând aproape zilnic pe Instagram, acolo unde este urmărită de 2,8 milioane, Olena, în vârstă de 44 de ani, a împărtășit povești despre eroi căzuți și eforturile guvernului de a salva copiii ucraineni. Astăzi, 17 mai, cei doi soți au avut prima apariție publică de la invazia armatei ruse în Ucraina.

Din motive de securitate, nimeni nu ştie unde a fost mutată soţia președințialului împreună cu cei doi copii. Mai mult, se crede că Zelenski a supraviețuit mai multor tentative de asasinat. La începutul lunii martie, consilierul prezidențial Mihail Podolyak a susținut că președintele a supraviețuit la peste o duzină de cazuri.

Partenerii noștri străini vorbesc despre două sau trei încercări. Cred că au existat mai mult de o duzină de astfel de încercări. Serviciile de informații occidentale au dreptate să spună că ținta principală a lui Putin a fost dl Zelenski în ceea ce privește atacarea cartierului guvernamental și încercarea de a-l ucide pe managerul cheie al țării. Serviciile secrete ucrainene au zădărnicit tentativele unei echipe de lovitură cecenă, grupul de mercenari Wagner din Rusia făcând și două tentative la viața lui Zelenski, a spus pentru Pravda ucraineană.

Prima apariție a președintelui Volodimir Zelenski  şi soţia sa Olena

Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenskaia, au participat, marți, la funeraliile primului preşedinte al Ucrainei independente post-sovietice, Leonid Kravciuk. Este prima apariție publică a cuplului prezidențial de la începutul războiului declanșat de Vladimir Putin.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul preşedinte al Ucrainei independente post-sovietice, Leonid Kravciuk, decedat în urmă cu o săptămână, la vârsta de 88 de ani, a fost înmormântat marţi după ce a fost omagiat în centrul Kievului.

Volodimir Zelenski și soția sa, Olena Zelenska, au participat la funeraliile primului preşedinte al Ucrainei.

Actualul şef al statului ucrainean, Volodimir Zelenski, a participat la funeralii alături de soţia sa. Zelenski a depus un buchet de flori albe, roz şi violet lângă sicriul acoperit cu drapelul galben-albastru al Ucrainei. Cuplul prezidenţial a păstrat un moment de reculegere lângă catafalcul păzit de o gardă militară de onoare, în ţinută de gală, informează presa intenraţională.

Ceremonia funerară deschisă publicului a avut loc la Ucrainski Dim (Casa Ucrainei), un edificiu circular înalt din beton, cu vitralii. Sicriul a fost aşezat în faţa unei fotografii mari a defunctului, un portret în care bărbatul cu păr alb zâmbea uşor, notează AFP.