Voiculescu îl atacă pe Adamescu

Voiculescu îl atacă pe Adamescu

Astra Asigurări, companie deţinută de Dan Adamescu, a fost luată în vizor de una din publicaţiile lui Dan Voiculescu.

Revista economică lansată de curând de Dan Voiculescu, "Income Magazine", a publicat un atac dur la adresa afacerii unui alt magnat local, Dan Adamescu. Astra Asigurări este prezentată într-o lumină negativă, motivul fiind deocamdată greu de desluşit.

Compania de asigurări este acuzată de mai multe nereguli, atât în privinţa practicilor de business, cât şi a rezultatelor financiare.

Una dintre acuzaţii se referă la neseriozitatea faţă de partenerii de afaceri şi faţă de clienţi, fiind amintite prezenţa Astra pe "lista ruşinii" întocmită de Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor (CSA) în 2011 şi creanţele nerecuperate ale Ţiriac Auto şi Porsche Inter Auto. Altă acuzaţie este ponderea scăzută a poliţelor reasigurate pe partea de riscuri catastrofice, în condiţiile în care societatea a acumulat agresiv cotă de piaţă pe segmentul asigurărilor de proprietăţi, în principal asigurări obligatorii împotriva dezastrelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu în ultimul rând, rezultatele financiare ar induce în eroare, potrivit revistei, deoarece o parte a veniturilor din plasamente au fost trecute la venituri operaţionale. Practica este totuşi folosită de mai multe companii, aşa cum se recunoaşte şi în articol, iar legea o aprobă.

Dincolo de justeţea sau nu a acuzaţiilor, este surprinzător tonul extrem de dur al articolului, mai ales că acesta face referire la o piaţă a asigurărilor cu multe defecte ce s-au perpetuat de-a lungul timpului.

În afară de puţine excepţii pozitive, majoritatea firmelor şi brokerilor de asigurare ar fi putut fi subiectul unui articol cu aceleaşi acuzaţii.