"Voiam un vampir pe muchie de cuţit, gata să sfâşie"

"Voiam un vampir pe muchie de cuţit, gata să sfâşie"

Actorul care îl interpretează pe Jasper în "Saga Amurg: Zori de zi, partea întâi" a povestit pentru EVZ cum şi-a construit vampirul care se luptă să fie "vegetarian".

Astăzi are premiera în România "Saga Amurg: Zori de zi, partea întâi". Interpretul vampirului Jasper a explicat pentru EVZ de ce, pentru acest rol, a purtat o sabie imaginară la şold.

EVZ: Jasper este vampirul care se luptă cel mai aprig pentru a deveni "vegetarian". Cum ai construit personajul? Ce surse de inspiraţie ai avut? Jackson Rathbone: M-am inspirat în principal din filmele vechi despre Războiul de secesiune. De altminteri, lucrez la scenariul unui western care se petrece în timpul Războiului de secesiune, aşa că am studiat în profunzime această perioadă. Când mi s-a propus rolul lui Jasper, s-a potrivit perfect. Era un vampir "născut" în timpul Războiului de secesiune.

Era necesară, pentru a-l juca pe Jasper, o anumită postură. Aşa că, în timpul filmărilor, mă prefăceam tot timpul că port o sabie la şold. Asta influenţa felul în care stăteam în picioare şi modul în care mă mişcam şi vorbeam cu oamenii. Voiam ca Jasper, vampirul meu, să fie foarte "cavaler" şi manierat. În acelaşi timp, voiam să fie mereu pe muchie de cuţit, tot timpul capabil de crimă, gata să sfâşie gâtul cuiva şi să intre în "modul de funcţionare de război", dar încercând mereu să îşi ţină pornirile astea în frâu din cauza lui Alice (iubita lui Jasper - n.r.). Ea e singura care îl temperează şi îl face să nu se transforme într-un vampir monstruos.

Ne puteți urmări și pe Google News

Voiam şi să dezvolt personajul de-a lungul filmelor. Accentul lui Jasper nu dispare decât în "Saga Amurg: Eclipsa". Nu îl vezi pe Jasper relaxat sau simţindu-se bine până la "Saga Amurg: Zori de zi, partea întâi". La petrecerea de nuntă a lui Edward şi a Bellei, o să mă vedeţi dansând! Asta o să fie amuzant (râde)!

Cu jitterbugul înainte

Te-ai pregătit special pentru această scenă? Am făcut o coregrafie împreună cu Ashley (Greene, cea care o interpretează pe Alice - n.r.). Dar, altfel, pentru dans nu am avut nevoie de pregătire. Ştiu să dansez swing, şi, ca actor, prima dată am lucrat în teatru muzical. Am cântat şi am dansat... Am introdus în dansul din "Saga Amurg: Zori de zi, partea întâi" nişte elemente de jitterbug/swing.

S-a tras deja ultima dublă din "Saga Amurg"? Da. Am filmat "Saga Amurg: Zori de zi, partea întâi" şi cea de-a doua parte una după cealaltă. Acum am terminat. Tot ce mai avem de făcut este să participăm la premiere şi să îl promovăm cum trebuie. Asta e minunat. Pentru că îmi pot vedea toţi prietenii la astfel de evenimente. A fost uimitor, eram toţi atât de tineri când am început lucrul la "Saga Amurg". Iubesc distribuţia acestei serii, pe bune.

Te-a ajutat "Saga Amurg" în ceea ce priveşte cariera ta de producător? Fireşte că da. Am învăţat de la cei mai buni regizori. Când lucrez la un film, îmi place să bat la cap cu întrebări pe toată lumea: pe directorul de imagine, pe regizor, pe producători. Mă duc unde se pune sunetul, unde se face montajul, peste tot. Bine, asta dacă nu deranjez. Am învăţat că este esenţial să comunici bine pentru o colaborare.

Posterul cărui film îl aveai în cameră în copilărie? "Portocala mecanică". Şi tata mi l-a dat jos de pe perete... Am devenit cinefil la o vârstă foarte fragedă, deşi părinţii mei erau foarte conservatori. "Voiam ca Jasper să fie foarte «cavaler» şi manierat. În acelaşi timp, voiam să fie capabil de crimă." JACKSON RATHBONE, actor

DECLARAŢII

Blondă sau brunetă?

Alături de Jackson Rathbone, la premiera "Saga Amurg: Zori de zi, partea întâi" de la festivalul de la Roma, actriţa Nikki Reed a comentat şi ea pe marginea seriei. "În calitate de scenaristă, nu ar fi corect să spun dacă aş schimba ceva la «Saga Amurg». Mai ales că Stephenie (Meyer, autoarea cărţilor - n.r.) a fost o parte definitorie a acestei serii de filme. Eventual, dacă e să glumesc, aş face-o brunetă pe Rosalie. Ar fi o alegere mai bună pentru mine. Citeşti despre un personaj ca al meu, şi e rece, dură, frigidă, palidă, de gheaţă şi ai o imagine foarte frumoasă în faţa ochilor. Când încerci s-o recreezi - nu mă înţelegeţi greşit, am avut cei mai buni stilişti şi make-up artişti din lume la «Saga Amurg» -, tot nu te ridici la înălţimea acelei aparenţe. Te simţi mereu prost că nu ai satisfăcut fanii", a mai spus Nikki Reed.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/GN2GaHKHATk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

PREMIERĂ

Cu surle şi trâmbiţe

Astăzi, de la 19.30, noul film din "Saga Amurg" are premiera la Cinema Pro din Capitală. Printre vedetele care şi-au anunţat prezenţa cu entuziasm la multaşteptata nuntă dintre vampirul Edward şi muritoarea Bella se numără: Dana Rogoz, Dan Cruceru, Mihai Gruia (Akcent), Alexandra Bar, Mădălina Drăghici, Mircea Solcanu, Cabral şi Andreea Ibacka, Adela Popescu şi Radu Vâlcan.

Fani înfocaţi ai seriei sunt şi membrii renumitei trupe La-La Band, în frunte cu Alina Eremia şi Dorian Popa. "Cea de-a patra parte a seriei «Twilight» cred că este unul din lucrurile pe care, deja, ni le dorim cadou de la Moş Crăciun. Abia aştept să văd filmul la premieră şi, implicit, ce au mai reuşit să creeze şi de această dată", declară Dorian.

Nici Alina nu s-a lăsat mai prejos şi a adăugat clar şi la obiect: "Sunt fana seriei «Twilight». Am văzut toate filmele de până acum şi aştept cu mare interes premiera românească de azi".

Pe covorul roşu se vor afla şi sosii ale actorilor din serie. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/1iXq1iXJ4Mo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Citiţi şi:

  • "Momentul critic e cel în care Bella devine vampir"
  • Robert Pattinson s-a apucat de actorie ca să cunoască fete
  • Nikki Reed: "Nu vreau să fiu celebră, nu merită"