Evenimentul Zilei > International > Vladimir Putin vrea să înarmeze lumea contra Statelor Unite: „Contribuie la protejarea unei lumi multipolare”
Vladimir Putin vrea să înarmeze lumea contra Statelor Unite: „Contribuie la protejarea unei lumi multipolare”

Vladimir Putin vrea să înarmeze lumea contra Statelor Unite: „Contribuie la protejarea unei lumi multipolare”

Rusia intenționează să trimită arme și instructori militari în mai multe țări din Asia, Africa și America de Sud. Vladimir Putin vrea să înarmeze aceste state, invocând „legăturile istorice puternice”. O astfel de măsură se dorește o contrapondere la alianțele încheiate de democrațiile occidentale împotriva Moscovei.

Vladimir Putin a declarat că intenționează să înarmeze statele din Africa, Asia și din America de Sud în baza legăturilor istorice. Șeful de la Kremlin susține că Rusia va trimite în aceste state armament modern, de la arme de calibru mic, blindate, piese de artilerie sau avioane. El a precizat că ia exemplul Statelor Unite care au acordat ajutoare militare Ucrainei în conflictul cu Rusia.

„Rusia apreciază sincer legăturile istorice puternice, cu adevărat încrezătoare cu statele din America Latină, Asia, Africa. Rusia este gata să ofere partenerilor și aliaților cele mai moderne tipuri de arme – de la arme de calibru mic la vehicule blindate și artilerie, aviație de luptă și vehicule aeriene fără pilot”, a declarat Vladimir Putin.

Vladimir Putin a declarat că Rusia are în desfășurare „cea mai amplă dezvoltare cuprinzătoare a cooperării militaro-tehnice”. Astfel, dacă Statele Unite se bazează pe susținerea Uniunii Europene, Rusia are sprijinul Africii, al Asiei și al Americii de Sud, a mai afirmat „țarul de la Kremlin”.

„Astăzi, în condițiile unei lumi multipolare care se formează cu încredere, acest lucru este deosebit de important. Apreciem foarte mult că astăzi țara noastră are mulți aliați, parteneri, oameni care împărtășesc aceeași viziune pe diferite continente”, a mai spus Vladimir Putin.

Putin vrea o alianță militară în jurul Rusiei

Vladimir Putin susține că statele aliate ale Rusiei nu se apleacă în fața așa-numitului hegemon, iar liderii lor arată un adevărat „caracter masculin și nu se îndoaie”.

„Ei aleg o cale suverană, independentă de dezvoltare, doresc să rezolve în mod colectiv problemele de securitate globală și regională pe baza dreptului internațional, a responsabilității reciproce și a luării în considerare a intereselor celuilalt. Astfel, să contribuie la protejarea unei lumi multipolare”, a adăugat Vladimir Putin.

Șeful de la Kremlin spune că planul său de înarmare urmărește asigurarea securității în întreaga lume, prin dezvoltarea alianței militare din jurul Rusiei.

„Sunt convins că prin dezvoltarea unei cooperări militare-tehnice ample, care să combine eforturile și potențialele noastre, vom putea asigura o securitate și o stabilitate fiabile atât pentru țările noastre, cât și pentru întreaga lume”, a mai punctat Vladimir Putin, citat de Interfax.