Vladimir Putin se teme de înaintarea trupelor ucrainene. Ce a cerut liderul de la Kremlin FSB-ului

Vladimir Putin se teme de înaintarea trupelor ucrainene. Ce a cerut liderul de la Kremlin FSB-uluiSursa: Timpul.md.

Vladimir Putin pare să se teamă de înaintarea forțelor ucrainene și a cerut serviciilor speciale să aibă grijă de granițele Rusiei. Liderul de la Kremlin nu vrea să rămână fără teritoriile anexate ilegal.

Vladimir Putin a cerut serviciilor speciale ca granițele Rusiei să fie consolidate pentru ca forțele ucrainene să nu mai înainteze. Președintele rus vrea ca FSB-ul să sporească controlul asupra populației din zonele anexate ilegal de Moscova. Liderul de la Kremlin pare să se gândească la binele ucrainenilor. Dictatorul rus le-a permis forțelor sale să folosească orice mijloace pentru a îndeplini sarcinile primite.

„Trebuie intensificată munca prin intermediul serviciilor de frontieră și al Serviciului Federal de Securitate (FSB). Și această (graniță) trebuie să fie acoperită în mod fiabil. Orice încercare de a o încălca trebuie să fie zădărnicită rapid și eficient, folosind orice forțe și mijloace pe care le avem la dispoziție, inclusiv unități mobile de acțiune și forțe speciale”, a spus Vladimir Putin.

Serviciile speciale trebuie să se asigure de siguranța ucrainenilor din zonele ocupate ilegal

Președintele a ținut un discurs de Ziua Serviciilor de Securitate. Această zi este sărbătorită de rușii din toate regiunile țării. Putin a instruit FSB-ul să crească controlul asupra ucrainenilor care locuiesc în zonele anexate ilegal de Rusia. Liderul de la Kremlin a cerut o mobilizare a potențialului operațional, tehnic, dar și personal. Prin decizia luată, Putin crede că va proteja regiunile, care aparțin de drept Ucrainei, de riscurile din străinătate, dar și de trădătorii din Rusia.

„Acum este nevoie de un calm maxim, de concentrare a forțelor din partea agențiilor de contrainformații, inclusiv a informațiilor militare. Este necesară suprimarea severă a acțiunilor serviciilor speciale străine, să se identifice rapid trădătorii, spionii și sabotorii”, a spus Putin. El a subliniat că sarcina FSB-ului va fi de a se ocupa de siguranța ucrainenilor care au rămas în regiunile anexate ilegal de Rusia în septembrie.

Încă de la începutul referendumului organizat de Rusia, atât Ucraina, cât și Occidentul au susținut că gestul Rusiei este ilegal și că nu vor recunoaște aceste anexări. „Este de datoria dumneavoastră să faceți tot ce este necesar pentru a le asigura la maximum securitatea, respectarea drepturilor și libertăților lor”, a spus Putin. El a promis armatei ruse că va primi „echipamente și arme moderne”, potrivit Reuters.