Evenimentul Zilei > Actualitate > VLADIMIR PUTIN nu s-ar putea ascunde nici în GAURĂ DE ŞARPE! Ce armă TERIBILĂ au dezvoltat SUA | GALERIE FOTO
VLADIMIR PUTIN nu s-ar putea ascunde nici în GAURĂ DE ŞARPE! Ce armă TERIBILĂ au dezvoltat SUA | GALERIE FOTO

VLADIMIR PUTIN nu s-ar putea ascunde nici în GAURĂ DE ŞARPE! Ce armă TERIBILĂ au dezvoltat SUA | GALERIE FOTO

În timp ce conflictul din Ucraina i-a determinat pe specialişti să vorbească despre un nou Război Rece între SUA şi Rusia, o nouă cursă se prefigurează la orizont: cea a rachetelor.

  Cum arată SUPER-SOLDAŢII ruşi, noua armă TERIBILĂ a lui PUTIN. I-au copiat pe finlandezi! | GALERIE FOTO 

Rusia şi SUA construiesc, în prezent, o nouă clasă de rachete hipersonice care pot lovi orice ţintă de pe glob în mai puţin de o oră, cu o acurateţe devastatoare, conform themoscowtimes.com.

SUA conduce, însă, „competiţia”, ceea ce face ca Vladimir Putin şi specialiştii săi militari să se considere, permanent, în alertă de gradul zero.

Armele hipersonice 101

Rachetele hipersonice sunt construite de SUA în cadrul programului Conventional Prompt Global Strike. Până în prezent, americanii au cheltuit peste un miliard de dolari în cadrul programului, care ar mai necesita câteva miliarde de dolari pentru obţinerea capacităţii hipersonice pentru rachetele convenţionale.

Astfel de rachete sunt foarte greu de detectat de către inamici şi sunt teribil de eficiente datorită acurateţii lor.

Răspunsul Rusiei

Noile arme dezvoltate de SUA au determinat Rusia să ia în considerare anularea tratatelor cu privire la controlul armelor nucleare semnate cu Washington-ul.

Vladimir Putin a declarat, în 2013, că noile rachete americane destabilizează balanţa puterilor.

„Marea mea grijă este că Rusia ar putea interpreta un atac cu o astfel de rachetă asupra unui alt stat ca fiind o ameninţare la adresa Rusiei, deoarece rachetele hipersonice nu vor avea o traiectorie clară, ci una sinuoasă şi derutantă”, a declarat un expert din cadrul Programului pentru Politici Nucleare.

În prezent, în contextul crizei din Ucraina, orice dezvoltare a rachetelor hipersonice americane este privită de Rusia ca o ameninţare la adresa armelor nucleare, care ar putea fi lovite devastator şi cu acurateţe.


  A început numărătoarea inversă până la cea mai mare CRIMĂ ÎN MASĂ. Specialiştii au dat VERDICTUL