Evenimentul Zilei > Actualitate > Vladimir Putin, în pantofi cu tocuri înalte, la o întâlnire cu studenții. Marele complex al liderului de la Kremlin
Vladimir Putin, în pantofi cu tocuri înalte, la o întâlnire cu studenții. Marele complex al liderului de la Kremlin

Vladimir Putin, în pantofi cu tocuri înalte, la o întâlnire cu studenții. Marele complex al liderului de la Kremlin

Putin a cenzurat anterior imagini percepute ca fiind contrare imaginii sale de macho. Președintele rus Vladimir Putin a fost fotografiat ieri în pantofi cu tocuri înalte printre studenții din Moscova.

Președintele rus, care are o înălțime de aproximativ 1.70 cm, a fost văzut la un eveniment de promovare la Vorobyovy Gory, cu ocazia Zilei Studenților Ruși. Vladimir Putin și miniștrii săi de propagandă au menținut cu grijă imaginea sa publică de președinte – deși observatorii au remarcat recent că și-a adăugat câțiva centimetri în plus la înălțime cu ajutorul pantofilor cu toc înalt.

Istoricul american Timothy Snyder a declarat că Vladimir Putin a fost „văzut ca fiind cel mai apropiat” de eroul sovietic fictiv Stierlitz în sondaje, un favorit național și un fel de James Bond rusesc, în timpul ascensiunii sale de la sfârșitul anilor 1990. De atunci, Putin a avut grijă să își cultive imaginea de macho, fiind fotografiat călărind cai și purtând puști la bustul gol.

Rusia a avut mereu grijă să cenzureze reprezentările negative ale lui Putin

În 2015, publicația Express a relatat că un informator din interiorul Kremlinului a declarat că nimeni nu poate fi mai înalt decât președintele în fotografiile oficiale. „De aceea, gărzile sale de corp sunt întotdeauna mai scunde decât el, pentru a da impresia că Putin este o persoană înaltă”, a declarat sursa, potrivit Dailymail.

The Economist a explicat în 2020 : „În politică, înălțimea contează”. Revista a relatat o cercetare potrivit căreia politicienii mai înalți și-au depășit rivalii în sondaje, în medie. Acest lucru a fost atribuit faptului că persoanele înalte se bucură de o stimă de sine mai mare, în medie, și sunt percepute ca fiind mai sănătoase, mai inteligente și mai autoritare.

Rusia a avut grijă să cenzureze reprezentările negative ale președintelui. Potrivit The Guardian, avocații ruși ar fi intentat un proces împotriva Warner Bros din cauza unor aparente asemănări între Putin și elful Dobby din Harry Potter. 54% dintre copii, care au răspuns la un sondaj pe site-ul CBBC, au declarat că sunt de acord că Putin și Dobby au fost „probabil” separați la naștere.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: