Evenimentul Zilei > International > Fostul premier britanic Gordon Brown, dezvăluiri despre Vladimir Putin. „Omul scund poartă tocuri stivuite”
Fostul premier britanic Gordon Brown, dezvăluiri despre Vladimir Putin. „Omul scund poartă tocuri stivuite”

Fostul premier britanic Gordon Brown, dezvăluiri despre Vladimir Putin. „Omul scund poartă tocuri stivuite”

Multe s-au scris despre Vladimir Putin din clipa când a declanșat războiul în Ucraina. Dar, fostul premier britanic Gordon Brown vine cu ceva inedit în ceea ce-l privește pe liderul de la Kremlin. Acesta a povestit cum președintele rus și-a bătut joc de el determinându-l să stea pe un scaun mic atunci când a făcut o vizită oficială la Moscova.

Fostul premier britanic Gordon Brown a povestit recent despre cum a fost umilit de președintele rus Vladimir Putin atunci când a fost la Moscova. Brown a dezvăluit că Putin l-a obligat să stea pe un scaun mic atunci când a fost primit la Kremlin.

Acesta a vorbit pentru prima dată despre modul cu a încercat să-l intimideze „tiranul rus”. Fostul premier, în vârstă de 71 de ani, si-a amintit de întâlnirea lor din 2006, cand era cancelarul premierului Tony Blair. Gordon Brown a fost prim-ministru al Marii Britanii între 2007 și 2010.

Vladimir Putin şi-a dorit ca fostul premier britanic să-l privească de jos în sus

Fostul premier britanic Gordon Brown a spus: „Nu îmi făceam iluzii despre cum era Vladimir Putin. Am fost pus pe un scaun foarte jos, astfel încât să mă uit în sus la el”. Şi continuă: „Este cu siguranță un bărbat relativ scund care poartă tocuri stivuite”.

Vorbim despre o întâlnire a politicienilor în timpul unei vizite a lui Brown la Moscova în 2006, atunci nu era încă prim-ministru al țării, ci șef al Trezoreriei. Potrivit lui Brown, el a fost pus în mod deliberat într-un scaun mic, astfel încât a trebuit să se uite la Putin de jos în sus. În plus, politicianul rus ar fi avut un dosar întreg despre fostul premier.

Fostul premier Gordon Brown a dezvăluit că Vladimir Putin l-a slăbit făcându-l să stea pe un scaun mic într-o vizită oficială la Moscova

„În acea zi, a scos un dosar cu fișe și a citit cu voce tare toate acele informații pe care le avea despre mine, de parcă ar fi vrut să demonstreze că știe mai multe despre mine decât știam eu despre mine. Așa că, eu când îi aud pe unii oameni spunând că Vladimir Putin s-a schimbat și abia acum amenință, pot să vă spun că el amenința chiar de atunci”.

Brown a spus pentru Telegraph că Putin răspunde doar la „o demonstrație de forță fără compromisuri și neînduplecată”, adăugând: „Slăbiciunea pe care o va exploata. Este oportunist până la al n-lea grad”.

Forța muncitorească a criticat ieri inacțiunea Occidentului față de acțiunea Rusiei în Donbas și Crimeea în 2014, când Tory David Cameron era premier. A venit după ce generalul de vârf al Marii Britanii, Sir Patrick Sanders, a avertizat că soldații britanici trebuie să fie pregătiți să lupte împotriva Rusiei.