Vladimir Putin a răbufnit în timpul discuției cu Boris Johnson. Ce l-a scos din minți

Vladimir Putin a răbufnit în timpul discuției cu Boris Johnson. Ce l-a scos din minți Sursa: wikimedia.org

În timpul unei discuții telefonice pe care a purtat-o cu Boris Johnson, Vladimir Putin i s-a plâns premierului britanic din cauza atitudinii avute de Kiev.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a discutat telefonic cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson. Liderul de la Kremlin s-a plâns că acordurile de la Minsk sunt sabotate de Kiev, conform interfax.ru.

Discuție încinsă între Vladimir Putin și Boris Johnson

„Președintele Rusiei a prezentat punctele de vedere de principiu în legătură cu problemele puse în discuție. S-a atras atenția în special asupra sabotajului cronic făcut de Kiev acordurilor de la Minsk. A fost remarcată lipsa de pregătire a NATO de a răspunde în mod adecvat la îngrijorările justificate ale Rusiei, făcând, totodată, referire la așa-numita politică a ușilor deschise, dusă de Alianță, politică care contravine principiului fundamental al indivizibilității securității”, a comunicat serviciul de presă al președintelui Federaţiei Ruse.

Câți bani va aloca Marea Britanie pentru Ucraina

Pe de altă parte, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunţat, marţi, la Kiev, alocarea a 88 de milioane de lire sterline suplimentare (aproape 119 milioane de dolari) pentru Ucraina şi a adăugat că această asistență financiară va ajuta la protejarea țării de influența rusă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Astăzi, am anunțat alocarea a încă 88 de milioane de lire sterline pentru a sprijini buna guvernare și independența sistemului energetic al Ucrainei. Acest lucru trebuie protejeze împotriva influenței rău intenționate din partea Rusiei” - a subliniat premierul britanic, la o conferinţă de presă comună cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Altfel, conducerea Dumei de Stat i-ar putea cere președintelui Vladimir Putin să recunoască independența regiunilor separatiste Lugansk și Donețk din estul Ucrainei. Camera Inferioară a Parlamentului rus a fost convocată pe 14 februarie. O astfel de decizie ar echivala cu un acord, dat șefului de la Kremlin, de a invada țara vecină. Într-o primă fază, Consiliul Dumei de Stat a decis să examineze acest apel în luna februarie, iar acum a fost stabilită și data. Conform unor surse citate de agențiile de presă ruse, o decizie va fi luată pe 14 februarie.