Evenimentul Zilei > Politica > Vlad Voiculescu e terminat. „Nu va mai avea nicio carieră politică”
Vlad Voiculescu e terminat. „Nu va mai avea nicio carieră politică”

Vlad Voiculescu e terminat. „Nu va mai avea nicio carieră politică”

Vlad Voiculescu a recunoscut, marți, că tatăl său a fost informator al Securității în timpul vechiului regim.

De asemenea, acesta s-a retras și din cursa pentru ocuparea fotoliului de primar general a Capitalei, fiind propus de PLUS.

Despre această situație, scriitorul Stelian Tănase a afirmat că, în aceste condiții, „cariera politică a lui Vlad Voiculescu este terminată”

„Sunt oameni născuți în anii ’40, ’50, sub presiunea enormă a Securității și cred că atitudinea asta moralistă nu ajută în descifrarea acestei drame. Politic vorbind, Vlad Voiculescu s-a retras din competiție.

Cred că Vlad Voiculescu s-a retras din cursa pentru Primărie și din acest motiv. Probabil, atunci când au început să apară primele zvonuri, atunci trebuia Vlad Voiculescu să spună lucrurile spuse astăzi. Acum este o reacție tardivă. Eu cred că Vlad Voiculescu nu va mai avea nicio carieră politică. A spus ce trebuia spus, vina lui este că a spus prea târziu”, a declarat Tănase

Acesta a povestit că și asupra sa s-au făcut presiuni pentru a fi recrutat informator, dar a refuzat și a plătit pentru acest lucru cu „două cărți respinse de cenzură și cu alte necazuri”.

„Tatăl domnului Voiculescu a acceptat, nu a spus nu. Putea să spună „nu”, luându-și anumite riscuri”, a punctat Stelian Tănase, potrivit b1.ro