Update. Dosarul 2 Mai. Noul judecător menține încadrarea cu care Vlad Pascu ar scăpa ușor

Update. Dosarul 2 Mai. Noul judecător menține încadrarea cu care Vlad Pascu ar scăpa ușor Vlad Pascu Sursa Foto: Arhiva EVZ

Update - Noul judecător din dosarul lui lui Vlad Pascu, tânărul beat și drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai, a respins cererea părților civile de schimbarea încadrări juridice din ucidere din culpa în omor.

Decizia nu este definitivă.

Sentința de vineri:

„Judecatoria Mangalia în dosarul penal nr 4897/254/2023

Ne puteți urmări și pe Google News

Solutia pe scurt: Judecătoria Mangalia Dosar nr. 4989/254/2023 ÎNCHEIERE/14.06.2024 Respinge ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de părţile civile Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Olariu Maria – Selena, Olariu Maria, Olariu Marin, Tănase Andreea, Dinu Gabriela, prin avocat Ganea Daniela.

Repune cauza pe rolul instanței și fixează termen de judecată la data de 21.06.2024, ora 10:00, cu citarea părților și a martorului Radu Gabriel, propus de părțile civile, inclusiv telefonic.

Cu cale de atac o dată cu fondul cauzei. Pronunţată prin punerea prezentei la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței, astăzi 14.06.2024”.

Ce se întâmplă cu Vlad Pascu. Judecătoria Mangalia este aşteptată să decidă vineri dacă Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, va fi judecat pentru omor calificat, iar decizia instanţei va fi definitivă.

Ce se întâmplă cu Vlad Pascu

Cererea de schimbare a încadrării juridice a fost depusă la termenul trecut de avocatul familiei lui Sebastian, tânărul mort în accidentul provocat de tânărul drogat. Judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu a decis să amâne pronunţarea cu o săptămână pentru a avea timp de deliberare asupra cererii de schimbare a încadrării juridice.

Vlad Pascu

Vlad Pascu . Sursa Foto: Arhiva EVZ

La termenul precedent, avocatul Adrian Cuculis, apărătorul uneia dintre familiile victimelor din accidentul de la 2 Mai, a declarat că nimeni nu trebuie să aibă prea multe așteptări. El nu știe ce vor decide judecătorii.

Adrian Cuculis n-are mari așteptări

„Din punctul meu de vedere, trebuie să avem nişte aşteptări moderate, adică să nu facem niciun fel de pronostic. Cea mai bună opinie pe care pot să o ai în momentul de faţă este că judecătorul se va apleca asupra acestei cereri în contextul în care, cred că vă aduceţi cu toţii aminte, doamna Popoviciu, care activa la judecătoria Mangalia, s-a pronunţat pe o cerere expusă în linii foarte amănunţite la acel termen de judecată şi s-a pronunţat pe loc.

Cazul 2 mai

Accident 2 Mai. Sursa foto: captura video

Adică nu a dat un termen, nu a rămas în pronunţare pe ea. O cerere care a fost practic reiterată astăzi, doamna judecător, care a intrat în completul de judecată a simţit nevoia cel puţin o săptămână să vadă în mod concret ce am cerut noi acolo, lucru care ar trebui să ne bucure pe toţi pentru că procesul a intrat într-un făgaş normal, spunem noi, acel făgaş normal pe care ar fi trebuit să-l vedem de la bun început”, a explicat Adrian Cuculis, jurnaliştilor, la ieşirea din Judecătoria Mangalia.

A mai fost depusă o cerere

La începutul procesului a mai fost depusă o cerere de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat, dar aceasta a fost respinsă de fosta judecătoare din acest dosar, Ioana Ancuţa Popoviciu. Aceasta a admis şi ca procesul să se judece în procedură simplificată după ce tânărul drogat și-a recunoscut fapta.

Apoi, Ioana Ancuţa Popoviciu, contestată aproape la fiecare termen de judecată de familiile victimelor, a fost recuzată. Ea nu mai activează în cadrul Judecătoriei Mangalia deoarece CSM i-a aprobat transferul la Judecătoria Constanţa.

Dosarul a fost preluat de judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu. Aceasta a decis ca Vlad Pascu să fie prezent de acum înainte în sală la fiecare termen de judecată. Cât timp dosarul fusese la judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, șoferul vinovat a participat la proces în regim de videoconferinţă, potrivit News.