Vlad Pascu vrea să scape de arestul preventiv și cere judecătorilor o măsură mai blândă

Vlad Pascu vrea să scape de arestul preventiv și cere judecătorilor o măsură mai blândă Vlad Pascu. Sursa foto: Arhiva EVZ

Vlad Pascu, tânărul drogat ce a ucis doi studenți în stațiunea 2 Mai în vara lui 2023, a cerut revocarea arestului preventiv și înlocuirea acestuia cu o măsură mai blândă.

În dimineața zilei de marți, Vlad Pascu s-a prezentat la Tribunalul Constanța, așteptând să fie adus în fața completului de judecată. Într-o primă instanță, Judecătoria Mangalia a respins cererea sa de revocare a arestului preventiv, considerând contestația ca fiind nefondată. Însă tânărul a făcut recurs.

Vlad Pascu vrea să fie cercetat în libertate

Marți, 9 ianuarie, Vlad Pascu află dacă judecătorii Tribunalului Constanța mențin decizia Judecătoriei Mangalia sau îi schimbă arestul preventiv cu o măsură mai blândă.

Dacă se acceptă, tânărul drogat din stațiunea 2 Mai ar putea fi pus sub arest la domiciliu.

Ne puteți urmări și pe Google News

În timpul ședinței de judecată, Vlad Pascu și-a exprimat regretul pentru faptele sale în fața instanței și a recunoscut conștient tot ceea ce a săvârșit. În sala de judecată, au fost prezenți avocatul și tatăl său, potrivit surselor antena3.ro.

Doi tineri au murit în vară, în stațiunea 2 Mai

La sfârșitul lunii august a anului trecut, Vlad Pascu a provocat un grav accident în localitatea 2 Mai.

În urma impactului, doi tineri au murit pe loc, iar alți trei au suferit răni. Această tragedie a dus la demiterea mai multor conducători din Poliția Constanța, deoarece înainte de producerea accidentului, șoferul drogat a fost oprit de polițiști de două ori și nu a fost supus testului cu aparatul drugtest.

Vlad Pascu a recunoscut tot. Antecedentele penale ale familiei lui

Familia lui Vlad pascu. Sursa foto: BZI

Astfel, comisarul șef de poliție George Munteanu a fost împuternicit la comanda Poliției Rutiere Constanța, după eliberarea din funcție a comisarului șef Stoian Constantin.

Totodată, inspector principal de poliţie Marian Moroianu a fost împuternicit șef al Poliţiei municipiului Mangalia. Acesta a preluat postul comisarului Cristea Dragoș, șef al Poliției municipiului Mangalia (împuternicit), eliberat din funcție tot după tragedia de la 2 Mai.

Au mai fost eliberați din funcții: comisar șef Marin Dincă – adjunctul al șefului IPJ Constanța, cu responsabilităţi în domeniul siguranţei rutiere şi ordine publică, dar și inspector principal Radu Vachente, șef al Poliției Vama Veche ​(împuternicit).

Mama lui Vlad Pascu, plasată sub control judiciar

La începutul lunii decembrie, judecătorii de la Curtea de Apel București au respins contestația procurorilor împotriva deciziei de înlocuire a arestului preventiv cu control judiciar în cazul Mirunei Pascu.

Mama șoferului criminal, reim preferențial în arest

Miruna Pascu. Sursa foto: INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Astfel, hotărârea emisă la 29 noiembrie de către judecătorii Tribunalului București, care a constat în schimbarea arestului la domiciliu cu controlul judiciar în cazul Mirunei Pascu, a intrat în vigoare.

„(…) respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism împotriva încheierii din 29.11.2023pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul 29573/3/2023/a1.5 al Tribunalului Bucureşti”, este decizia pronunţată, joi, 7 decembrie, de Curtea de Apel Bucureşti.