Evenimentul Zilei > Actualitate > Vlad Dragomir, transfer controversat la Arsenal
Vlad Dragomir, transfer controversat la Arsenal

Vlad Dragomir, transfer controversat la Arsenal

Căpitanul naționalei Under 16 a intrat în istorie, după ce a devenit primul român care va juca pentru „tunari”

Vlad Dragomir, un nume fără rezonanță în fotbalul românesc, a devenit, ieri, jucătorul celebrei formații Arsenal Londra. Mijlocașul în vârstă de 16 ani a parafat o înțelegere cu „tunarii” și este primul român care va îmbrăca tricoul unuia dintre granzii din Premier League.

Un jucător de profilul lui Kross

Anunțul a fost făcut chiar de Cătălin Sărmășan, impresarul care i-a fost alături fotbalistului, la Londra.

„Moment istoric în fotbalul românesc! Vlad Dragomir, căpitanul echipei naționale U-16, este primul fotbalist român care semnează un contract cu Arsenal Londra. Felicitări, Vlad, felicitări familiei Dragomir și tuturor celor care au contribuit la formarea și ascensiunea ta!”, a scris agentul pe contul de Facebook. Și Dragomir a fost entuziasmat după ce a trăit cel mai important moment din viața sa.


FOTO: Cătălin Sărmășan (stânga), alături de Vlad Dragomir FOTO: FACEBOOK„Mă bucur foarte mult pentru acest pas şi sper că nu o să dezamăgesc pe nimeni. Oferta lui Arsenal mi s-a părut cea mai bună, am simțit că aici este locul meu. Am mai fost în probe la Parma, la mai multe cluburi. Am avut oferte și din România, de la Craiova sau Steaua. Sunt un jucător de profilul lui Kross de la Real Madrid”, a spus fotbalistul pentru prosport.ro.

Vlad Dragomir a aparținut echipei ACS Poli Timișoara și a fost propus „tunarilor” în urmă cu un an și jumătate. Englezii l-au monitorizat, au fost mulțumiți de ceea ce au văzut și i-au oferit un contract.

Timișorenii primesc doar 100.000 de euro

Bănățenii i-au propus și ei un contract de profesionist, dar fotbalistul a refuzat să semneze.

Astfel, Poli va încasa doar indemnizația de formare, în valoare de 100.000 de euro. Bănățenii primiseră o ofertă de 500.000 de euro de la Udinese, echipă din Serie A, dar mijlocașul n-a vrut să rateze șansa de a ajunge la Arsenal, acolo unde ar putea lucra, în viitor, cu Arsene Wenger.

Legendarul Arsene Wenger

Arsenal Londra este unul dintre cluburile de anvergură din Premier League. „Tunarii” s-au născut în 1866 și au câștigat de 13 ori campionatul, de 12 ori Cupa Angliei, de două ori Cupa Ligii și de 13 ori Supercupa Angliei. Pe plan european, Arsenal a cucerit două Cupe UEFA (1970 și 1994) și a jucat finala Ligii Campionilor (2006). Din 1996, echipa este pregătită de francezul Arsene Wenger (foto), prin mâna căruia au trecut jucători legendari ca Thierry Henry, Denis Bergkamp, Patrick Vieira, George Weah sau Marc Overmars.