Viza de vaccinare. Practic, rușii vor să împușe doi iepuri dintr-o dată, prin oferirea unei vize turistice, în cadrul căreia europenii pot vizita obiective turistice importante dar și să se vaccineze.

În prezent, ministerul rus al Turismului lucrează la un proiect, care să le permită europenilor care vor să se vaccineze să intre mai ușor în țară. Anunțul a fost făcut pe Twitter, de către unul dintre oficialii ruși.

„Vaccinarea cu Sputnik V în Rusia! Cine este interesat? Urmăritorii noştri de pe reţelele de socializare vor fi primii invitaţi să primească vaccinul Sputnik V în Rusia, când va începe programul. Lucrăm pentru a începe acest program în iulie”, mai afirma oficialul rus în postarea care a primit girul autorităților.

Vaccinul făcut de ruși, testat de europeni. Viza de vaccinare

Între timp, vaccinul făcut de ruși este testat la Agenția Europeană a Medicamentului. În jurul acestor teste a existat o întregă dezbatere legată de eficiența acestui produs.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că va inspecta fabricile de vaccin Sputnik V, în Rusia. Decizia instituției repune pe tapet viabilitatea vaccinului rusesc, care a împărțit țările Europei. Vaccinul se află în procedură de aprobare de către regulatorul european, a anunțat șeful EMA în fața unei comisii din Parlamentul European.

Până în prezent, Rusia ar fi produs peste 20 de milioane de doze de vaccin Sputnik V, începând cu 17 martie. Oficial, 4.3 milioane de ruși au fost deja vaccinați cu două doze de vaccin. Numărul total al populației care trebuie vaccinată este de 143 de milioane de persoane.

Ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, a exclus anterior ideea vaccinări unor străinii care călătoresc în Rusia în acest scop, în timp ce ţara vaccinează propria populaţie.

„Prioritatea pentru noi este vaccinarea cetăţenilor ruşi … Nu lucrăm la tema turismului de vaccinare în acest stadiu”, a spus asistentul lui Muraşko, Alexei Kuzneţov.