Evenimentul Zilei > Actualitate > Virusul nu ocolește clasa politică. Socrul unui fost ministru, testat pozitiv
Virusul nu ocolește clasa politică. Socrul unui fost ministru, testat pozitiv

Virusul nu ocolește clasa politică. Socrul unui fost ministru, testat pozitiv

Primarul orașului Scornicești, socrul senatorului Nicolae Bănicioiu, a fost depistat pozitiv la testarea pentru noul coronavirus.

Socrul fostului ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a fost depistat pozitiv la testarea pentru noul coronavirus. Este vorba despre Ion Prioteasa, primarul orașului Scornicești. El a confirmat informația, precizând că se simte bine și nu prezintă probleme grave.

Ion Prioteasa a făcut testul joi, 16 iulie, la o clinică din București, el fiind contactul unui alt politician care a fost infectat, George Brânaru, canidatul PSD la fotoliul de primar al orașului Scornicești.

„După atâtea cazuri în Scorniceşti, am considerat ca trebuie sa fac testul. L-am făcut și a ieșit pozitiv”, a afirmat edilul, conform presei locale.

Chiar dacă se simte bine și nu dă semne simptome grave, Ion Prioteasa a precizat că va merge duminică la spital pentru a fi internat.

Socrul lui Nicolae Bănicioiu este primarul orațului Scorniceşti din anul 2016, când a câştigat mandatul candidând din partea PNL. El a anunțat că se va retrage din acest partid și nu va mai candida pe listele sale, ci pe ale Pro România, formațiunea din care face parte și ginerele său.

Un număr de 469 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, începând din prima zi a declanșării pandemiei și până în prezent. Un număr de 255 de pacienți au fost externați, 196 fiind considerați vindecați, iar alți 59 au părăsit spitalul la cerere. 82 de persoane depistate pozitiv la testare au refuzat internarea şi s-au izolat la domiciliu. În spital au fost internate 114 persoane, din care 4 la Terapie Intensivă.

Zilele trecute, tatăl unui alt politician important, fost coleg cu Nicolae Bănicioiu în PSD și Pro România s-a stins din cauza noului coronavirus. Constantin Tudose, tatăl fostului premier Mihai Tudose, a murit, luni dimineață, după ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19. El avea 82 de ani și a contactat boala, potrivit spuselor fostului premier, de la un vecin, acasă, în municipiul Brăila.

Doliu pentru fostul premier Mihai Tudose. A murit în urmă cu puțin timp!

Anamaria Prodan suspectă de COVID-19? Impresara a avut grijă de unchiul depistat pozitiv