Evenimentul Zilei > International > Virusul gripei „australiene”: la spitalul de pediatrie Bambino Gesù au fost identificate primele cazuri
Virusul gripei „australiene”: la spitalul de pediatrie Bambino Gesù au fost identificate primele cazuri

Virusul gripei „australiene”: la spitalul de pediatrie Bambino Gesù au fost identificate primele cazuri

La Spitalul de Pediatrie Bambino Gesù au fost identificate 16 cazuri de gripă "australiană". Confirmarea soseşte de la cercetătorii din cadrul Departamentului de Imunologie a spitalului, care au urmărit agentul patogen la 16 copii.

Prin analiza profilului molecular al agenților patogeni contractați, virusul H3N2 a fost detectat în toate cele 16 cazuri. Primul caz a fost identificat la sfârșitul lunii iunie. „Caracterizarea unui virus este o investigație de laborator care ne permite să-i descoperim caracteristicile și să înțelegem dacă este un agent patogen necunoscut sau deja cunoscut. La pacienţii noştri a fost identificat H3N2, un tip relativ comun care a circulat de-a lungul anilor. Valul de infecții, care a început cu aproximativ 6 luni înainte în emisfera sudică, inclusiv din Australia, promite să fie intens și în Italia, care a fost atinsă de virus deja de deja de la începutul verii”, a declarat Carlo Federico Perno, directorul secţiei de Microbiologie şi Pediatrie.

Simptome

Gripa australiană „se manifestă prin simptome tipice bolilor sezoniere: oboseală, dureri de oase și mușchi, febră și probleme ale sistemului respirator și gastrointestinal. La subiecții cu risc și în cazul comorbidităților, boala poate avea efecte mai grave”, a declarat Alberto Villani, directorul Departamentului de Urgență.

Vaccinare

În Italia, administrarea vaccinului actualizat, care, prin urmare, asigură și acoperirea tulpinii H3N2, va începe de la 1 octombrie. „Ar trebui vaccinați împotriva gripei toți copiii, mai ales dacă sunt fragili, începând de la vârsta de 6 luni”, indică Villani, care amintește cum noul sezon gripal ar putea coincide cu un nou val de infecții cu Covid-19. „Vaccinarea duală, anti-gripă și anti-Covid, este deosebit de importantă și potrivită pentru toate grupurile cele mai vulnerabile ale populației. Vaccinul este un instrument sigur pentru a-i proteja atât pe ei, cât și pe cei mai expuși riscului din familiile lor”, a conchis expertul rainews.it

(Traducerea Rador)