Virusul gripei „australiene”: la spitalul de pediatrie Bambino Gesù au fost identificate primele cazuri

Virusul gripei „australiene”: la spitalul de pediatrie Bambino Gesù au fost identificate primele cazuri Dozele de vaccin antigripal au ajuns în România / Sursa: Arhiva EVZ

La Spitalul de Pediatrie Bambino Gesù au fost identificate 16 cazuri de gripă "australiană". Confirmarea soseşte de la cercetătorii din cadrul Departamentului de Imunologie a spitalului, care au urmărit agentul patogen la 16 copii.

Prin analiza profilului molecular al agenților patogeni contractați, virusul H3N2 a fost detectat în toate cele 16 cazuri. Primul caz a fost identificat la sfârșitul lunii iunie. "Caracterizarea unui virus este o investigație de laborator care ne permite să-i descoperim caracteristicile și să înțelegem dacă este un agent patogen necunoscut sau deja cunoscut. La pacienţii noştri a fost identificat H3N2, un tip relativ comun care a circulat de-a lungul anilor. Valul de infecții, care a început cu aproximativ 6 luni înainte în emisfera sudică, inclusiv din Australia, promite să fie intens și în Italia, care a fost atinsă de virus deja de deja de la începutul verii", a declarat Carlo Federico Perno, directorul secţiei de Microbiologie şi Pediatrie.

Simptome

Gripa australiană "se manifestă prin simptome tipice bolilor sezoniere: oboseală, dureri de oase și mușchi, febră și probleme ale sistemului respirator și gastrointestinal. La subiecții cu risc și în cazul comorbidităților, boala poate avea efecte mai grave", a declarat Alberto Villani, directorul Departamentului de Urgență.

Vaccinare

În Italia, administrarea vaccinului actualizat, care, prin urmare, asigură și acoperirea tulpinii H3N2, va începe de la 1 octombrie. "Ar trebui vaccinați împotriva gripei toți copiii, mai ales dacă sunt fragili, începând de la vârsta de 6 luni", indică Villani, care amintește cum noul sezon gripal ar putea coincide cu un nou val de infecții cu Covid-19. "Vaccinarea duală, anti-gripă și anti-Covid, este deosebit de importantă și potrivită pentru toate grupurile cele mai vulnerabile ale populației. Vaccinul este un instrument sigur pentru a-i proteja atât pe ei, cât și pe cei mai expuși riscului din familiile lor", a conchis expertul rainews.it

Ne puteți urmări și pe Google News

(Traducerea Rador)