Evenimentul Zilei > Social > Un virus ciudat ucide oamenii. Care sunt primele simptome? Medicii nu s-au mai confruntat cu așa ceva niciodată
Un virus ciudat ucide oamenii. Care sunt primele simptome? Medicii nu s-au mai confruntat cu așa ceva niciodată

Un virus ciudat ucide oamenii. Care sunt primele simptome? Medicii nu s-au mai confruntat cu așa ceva niciodată

Un nou virus cu o construcție biologică neîntâlnită până acum a făcut primele victime. Medicii se tem că s-ar putea răspândi foarte ușor.

Autorităţile boliviene au instituit măsuri sanitare şi au făcut apel la medici din alte ţări pentru a identifica o boală necunoscută care a provocat moartea unei persoane şi a afectat alte două, potrivit ministrului Sănătăţii, Gabriela Montańo, confrom Antena3.

Primele diagnostice arată că este vorba de „o boală virală”, dar analizele realizate asupra pacientului decedat, o femeie medic-rezident, şi a altor doi bolnavi aflaţi la terapie intensivă „au permis eliminarea ipotezei unei gripe sau altor maladii virale precum febra dengue”, a precizat ministrul Montańo. 

Numărul pacienţilor infectaţi ar putea creşte, potrivit doamnei Montańo, care a semnalat „alte trei cazuri suspecte… în acelaşi spital (din La Paz)” într-o conferinţă de presă ulterioară. 

Printre cele trei noi cazuri, se arată că două au intrat în contact cu primii pacienţi infectaţi, spre deosebire de al treilea, care prezintă totuşi „simptome identice”, a precizat responsabila Sănătăţii. 

Trei medici specialişti în boli infecţioase au venit din Brazilia şi SUA pentru a oferi ajutor echipelor medicale locale. 

Simptomul principal este febra, dar există şi altele precum cefaleea sau durerile musculare şi abdominale, iar analizele de sânge au relevat o scădere a numărului globulelor albe. Celor trei persoane infectate li s-au realizat "toate analizele de laborator pentru a confirma tipul de virus care provoacă această boală", a subliniat ministrul Montańo. 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: