Virusologul-șef al Germaniei lansează nucleara! Iată când poate fi combătut cu success SARS-CoV-2!

epa07558579 French President Emmanuel Macron (L) and German Federal Chancellor Angela Merkel (R) during an Informal Summit of Heads of State or Government of the EU countries in Sibiu, Romania, 09 May 2019. EU leaders are expected to discuss the union's strategic agenda for the 2019-2024 period as well as exchanging views on EU challenges and priorities for the years to come. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL

De ce Covid-19 ucide cu mult mai mulți italieni sau spanioli decât germani? Virusologul șef al Germaniei are o explicație cât se poate de rațională.

Totul depinde de numărul mare de teste facute în  Germania și de faptul că medicii au și posibilitatea și dotările necesare de a interveni la timp! Iată ce scrie site-ul spaniol ABC:

“La sfârșitul anului 2019, când au apărut primele date despre o nouă boală virală, profesorul Christian Drosten, directorul Institutului de Virusologie din spitalul Charité din Berlin, suspecta deja  că ar putea fi un coronavirus și a solicitat activarea protocoalelor.

La vremea respectivă, Drosten, 48 de ani, era un renumit virusolog printre colegii săi la nivel internațional, dar necunoscut în afara acestor cercuri. În prezent, el este unul dintre cei mai influenți oameni din Germania. Atât guvernul federal, cât și Bundesländer îi urmează instrucțiunile.

Zilnic, el se deplasează cu bicicleta de la institutul său la cancelarie și la studiourile de televiziune. Drosten face predicții tulburătoare, dar mesajele sale nu sunt niciodată alarmiste.

El îi avertizează pe germani că virusul va continua să se răspândească în toată țara în timpul verii, dar că situația va continua să fie controlată dacă normele de distanţare socială vor fi menținute și se va duce o viață "cât se poate de normală".

Aceasta include ieșirea pe stradă în fiecare zi pentru a face o plimbare, a face sport și a se încerca menținerea unei activităţi sociale cu întâlniri la doi metri distanță unul de celălalt. De asemenea, el a recomandat revenirea la activitate în Bundesliga (liga naţională de fotbal - n.tr.), dar fără public până anul viitor.

Teza sa este că doar cei care au avut contact cu cineva care s-a testat pozitiv sau cu o sursă de contagiere ar trebui să mențină o carantină strictă de două săptămâni.

Și cancelarul Angela Merkel s-a supus acestei perioade de carantină atunci când a fost cazul. Ea s-a închis în locuinţa sa două săptămâni, timp în care a respectat instrucțiunile guvernului.

"Suntem încântați că putem conta pe o astfel de persoană", a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, referindu-se la profesorul Christian Drosten.

Drosten s-a născut în regiunea Emsland din nord-vestul Germaniei și este fiul unui agricultor. După ce a studiat medicina, a lucrat la Hamburg la Institutul Bernhard Nocht pentru Medicină Tropicală, renumit pe plan internațional, unde a creat primul test SARS în 2003. În 2007 a fost numit director al institutului din Bonn, iar în 2017 a plecat la spitalul Charité din Berlin.

În cadrul intervenţiilor sale, el își subliniază independența, deoarece meseria sa nu depinde de nicio funcție politică. El spune că se bazează pe "puterea academică" conferită de poziția de profesor titular pe viață, iar acest lucru îi permite "să tragă concluzii foarte repede".

De la începutul anului, Drosten recunoaște că a aflat multe despre Covid-19. "Să spunem că curba de învățare a fost abruptă", spune el. El transmite zilnic noile cunoștințe în țară într-un podcast de jumătate de oră și a recunoscut erori și a făcut corecții în anumite puncte, întotdeauna în mod public.

"Nu m-am gândit că era necesar", a spus el recent, după ce și-a schimbat părerea cu privire la închiderea școlilor, pe care inițial a privit-o cu scepticism.

"Motivul pentru care în Germania avem mult mai puține decese decât în Italia sau Spania", răspunde el, "are legătură cu numărul de diagnostice de laborator pe care le facem aici, cu numărul de teste PCR care ne permit să tratăm pacienți în prima săptămână de infecție, atunci când virusul poate fi combătut cu succes”.

Cele 200.000 de teste pe care Germania le efectuează zilnic, conform dispozițiilor sale, împreună cu disponibilitatea paturilor UCI dotate cu ventilatoare, permit acestei țări să treacă prin criză cu un mai mic de victime.