Virgin Orbit, compania miliardarului Richard Branson, depune actele de faliment după o lansare eșuată de satelit

Virgin Orbit, compania miliardarului Richard Branson, depune actele de faliment după o lansare eșuată de satelit Sursa: Arhiva EVZ

Virgin Orbit, compania Virgin Orbit a lui Richard Branson, a declarat faliment în SUA, după ce a eșuat în ultima clipă în încercarea de a obține finanțare suplimentară, a anunțat marți compania de sateliți, marcând sfârșitul unei spirale bruște care a urmat unei încercări de lansare de profil înalt din Marea Britanie, eșuată în ianuarie.

Virgin Orbit a solicitat protecția împotriva falimentului în baza capitolului 11 la Tribunalul pentru falimente din districtul Delaware, arată documentele.

Virgin Orbit a declarat că nu a reușit să asigure o finanțare suficientă pentru a rămâne în activitate, iar decizia vine la mai puțin de o săptămână după ce și-a concediat majoritatea personalului și și-a încetat activitatea.

Compania a declarat că s-a angajat să realizeze o vânzare „rapidă” și va primi o infuzie de 31,6 milioane de dolari de la Virgin Investments a lui Branson pentru a se menține pe linia de plutire pe tot parcursul procesului.

Ne puteți urmări și pe Google News

În declarația de faliment au fost enumerate active de aproximativ 243 de milioane de dolari și datorii de aproximativ 153 de milioane de dolari la 30 septembrie.

În ciuda eforturilor de a obține mai multe fonduri și de a consolida poziția financiară a companiei, directorul executiv Dan Hart (fără nicio legătură cu acesta) a declarat că „în cele din urmă trebuie să facem ceea ce este mai bine pentru afacere”.

Hart, care a mulțumit personalului și a sărbătorit cele 33 de lansări de sateliți reușite ale companiei, a declarat că el crede că „tehnologia de lansare de ultimă generație” a Orbit va fi atractivă pentru cumpărători.

În ianuarie, prima încercare a Virgin Orbit de a lansa sateliți pe orbită din Marea Britanie a eșuat. Demersul nereușit a fost o dezamăgire uriașă pentru programul spațial britanic aflat la început de drum și a marcat începutul sfârșitului pentru Virgin Orbit, care a fost evaluată la 3,2 miliarde de dolari atunci când a devenit publică în urmă cu mai puțin de doi ani. În lunile care au urmat, acțiunile Virgin Orbit s-au prăbușit și, pe fondul discuțiilor de criză pentru asigurarea finanțării, compania a întrerupt - apoi a încetat - operațiunile și a concediat majoritatea personalului.

3 miliarde de dolari. Atât estimează Forbes că valorează Branson, potrivit datelor noastre de urmărire a averii în timp real. Averea lui Branson provine în mare parte din portofoliul de afaceri cu brandul "Virgin" pe care l-a fondat, inclusiv Virgin Atlantic, Virgin Media și Virgin Galactic. El este un miliardar care s-a făcut singur și unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie. Branson, alături de șeful Tesla și Twitter, Elon Musk, și de fondatorul Amazon, Richard Branson, face parte dintr-o cohortă de miliardari care se grăbesc să se îndrepte spre spațiu pentru a acapara o parte din piața emergentă.