Evenimentul Zilei > Justitie > Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI, vizită inopinată la Ministerul Justiției
Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI, vizită inopinată la Ministerul Justiției

Virgil Măgureanu, fostul șef al SRI, vizită inopinată la Ministerul Justiției

Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, a ajuns în această dimineață la sediul Ministerului Justiției pentru o întrevedere cu Tudorel Toader, anunță Antena3. Acesta a făcut nici o delcarație la intrarea în instituție.

La data de 26 martie 1990, prin Decretul nr. 181, Virgil Măgureanu a fost numit în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, îndeplinind această funcţie până la 25 aprilie 1997, când a demisionat. În paralel, între anii 1994–prezent, predă în calitate de profesor de sociologie politică la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti.

Fostul director al SRI, Virgil Măgureanu este cercetat penal în dosarul „Mineriada” alături de fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, Nicolae Dumitru – fost prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu – fost adjunct al procurorului general al României şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare.

Procurorii militari susţin că, în perioada 11 – 15 iunie 1990, inculpaţii au decis, organizat şi coordonat "un atac generalizat şi sistematic", lansat împotriva unei populaţii civile, respectiv împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti, precum şi a populaţiei Capitalei, atac în care au implicat participarea forţelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, precum şi a unui număr de peste zece mii de mineri şi alţi muncitori din mai multe zone ale ţării.