Evenimentul Zilei > Justitie > Violatorii au lovit la Constanța. Județele aflate în topul agresiunilor sexuale
Violatorii au lovit la Constanța. Județele aflate în topul agresiunilor sexuale

Violatorii au lovit la Constanța. Județele aflate în topul agresiunilor sexuale

O elevă de 16 ani din Ovidiu, județul Constanța, a fost violată, sâmbăta seara, de doi bărbați.

 Este doar ultimul abuz groaznic de acest gen. Judecătorul Cristi Dănileț a scris, de altfel, pe blogul său că faptele de viol sunt cele mai dese infracțiuni ale românilor.

Răpită de pe stradă

Cât despre violul din Constanța, cei doi suspecți au fost prezentanți duminică Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru viol, soluția urmând să fie anunțată de instanță. Barbații ar fi acostat-o pe stradă pe minora de 16 ani și ar fi urcat-o cu forța într-un autoturism. Unul are 38 de ani, altul – 24 de ani.

Tânăra a fost dusă la domiciliul bărbatului de 38 de ani, unde ar fi fost obligată să întrețină relații sexuale cu cei doi. Ancheta polițiștilor este în derulare, victima fiind condusă la Serviciul de Medicină Legală.

Iașiul, primul la violuri; Covasna -ultimul

Judecătorul Cristi Dănileț, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, a realizat o statistică a cauzelor penale ajunse în instanțe, din care rezultă că „cele mai multe infracţiuni sunt cele de viol, respectiv cele de act sexual cu un minor”, concluzionează magistratul.

Într-un top al județelor, Dănileț precizează că „în perioada 2011-2015, la Iași s-au înregistrat 259 de dosare cu infracțiuni care privesc viața sexuală. În anii 2011 şi 2012 au fost de 2,5 ori mai multe dosare decât media națională. În 2014 a fost o explozie de dosare, de cinci ori mai mult decât media, iar până la jumătatea anului curent s-au înregistrat 34 de dosare, cam cât înregistrează un judeţ de top într-un singur an”.

Din datele publicate de Dănileț reiese că Vasluiul a ocupat locul doi în anii 2011 şi 2012 şi locul trei în anul următor. Municipiul București se menține, din anul 2013 până în prezent, pe locul doi. Următoarele judeţe în top sunt Constanţa şi Galaţi. Cele mai puţine dosare au fost înregistrate în Covasna şi Harghita. Mai mult, în Covasna nu a fost înregistrat niciun dosar din ianuarie 2014.

Strămutarea se judecă pe 2 septembrie

În legătură cu violul din Vaslui, unde cei șapte autori au fost eliberați sub control judiciar, pe 2 septembrie se va decide dacă procesul se va muta la Iași, așa cum au cerut avocații lor. Aceștia au invocat presiunea mediatică asupra magistraților din Vaslui, care nu ar mai putea judeca echidistant.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: